tomke1 Napisano 27 Maja 2010 Napisano 27 Maja 2010 Jest sobie amor RS Tora SLite który ledwo przejechał 200km i zaczyna łapać luzy. Sam się go nie dotykam, bo w sumie jest na gwarancji (kupiony w grudniu) i zastanawiam się jakie macie doświadczenia z uznawaniem gwarancji przy produktach RockShox'a ? Będą coś dłubać czy jest szansa na wymianę na nowy ? Bo chyba mi nie wmówią że po 200 km w tym 75% po płaskim mu aż taką wielką krzywdę zrobiłem Tarcze 160 więc daleko do maksymalnych 200. A może szansa na upgrade za delikatną dopłata do Recon'a ?
wojtekkrakow Napisano 27 Maja 2010 Napisano 27 Maja 2010 W jakim miejscu złapał luzy i jak się to objawia?
tomke1 Napisano 27 Maja 2010 Autor Napisano 27 Maja 2010 W jakim miejscu złapał luzy i jak się to objawia? Zauważyłem to podczas hamowania że zaczął się bardziej wyginać niż podczas pierwszej jazdy, bo wiadomo zawsze minimalnie będzie się wyginał. A potem podstawowy test sterów (tutaj wszystko ok. od momentu gdy mam Accent AirPlane to zapomniałem o tym elemencie). I dalej ręka na golenie i tutaj czuje luz, może jeszcze nie tragiczny, ale nie po to sprzedałem J2 który po 3 latach lekko łapał luz żebym w Torze miał problem po paru jazdach. A wcześniej tzn. przed pierwszą jazdą w tym roku było ok. Nie jestem pewny ale podczas jazdy na kamienistej drodze coś jakby stykało, albo tutaj mogę się mylić bo stukać to mogą linki, łańcuch i inne rzeczy.
tomke1 Napisano 31 Maja 2010 Autor Napisano 31 Maja 2010 No i amortyzator po serwisie... Tora bez skazy, jednak to nie ona, ufff. To był luz na piaście.. a ja durny nie zauważyłem że mi się koło zaczyna sypać
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.