jacob5 Napisano 26 Maja 2010 Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Siema Mam taki problem z hamulcem.. Nie chcę odbijać do tyłu jak ściągnę linkę wtedy jest lepiej ale jak założe z powrotem to linkę ciągnie może o 1 cm i dalej nic choć na klamce jest luz.. Musze wtedy pociągnać tą dźwignie bo inaczej nie wróci Wydaje mi się że to problem ze sprężyną bo jest lekko krzywa i słyszałem kiedyś że da się taką sprężyna ze starych v-ke wyciągnać i przerobić.. Powiedzcie mi w czym problem jest z tym hamplem Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RATM Napisano 26 Maja 2010 Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Albo sprężyna, albo wiekowy sprzęt, który 'zarósł' tu i ówdzie i nie przechodzi przez pancerze (raczej właśnie ta opcja). W drugim wypadku należy zmienić linkę, a do pancerzy wkropić troszkę oleju co by poślizg dobry był. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacob5 Napisano 27 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Pancerz jest nowy i linka też.. Idealnie chodzi linka w środku pancerza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 27 Maja 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Sprężynę możesz napiąć - przełożyć do innego zaczepu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RATM Napisano 27 Maja 2010 Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Być może przy zakładaniu jej i regulacji hamulca nie zauważyłeś, że gdzieś wyszedł pancerz i na daną chwilę przy naciśnięciu blokuje się. Jeśli na pewno wszystko ładnie chodzi w pancerzach, to musi to byś sam hamulec (sprężynka i okolice), a ostatecznie klamka, choć raczej mało prawdopodobne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rophoe Napisano 27 Maja 2010 Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Zobacz czy bez linki ramiona odbijają. Tak samo z klamką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacob5 Napisano 27 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Klamka pancerz O.K okazało się że dolny zwój sprężyny ten największy jest trochę przekrzywiony I teraz pytanie czy idzie dokupić sprężyne lub jakoś samemu zrobić Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konr4d Napisano 28 Maja 2010 Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 A nie możesz "włożyć" końca sprężyny do innej dziurki w ramie przy piwocie? tak żeby naciąg był większy, ewentualnie dociągnąć to regulacją po boku hamulca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacob5 Napisano 29 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Ale przy tarczówce tak się nie da Sory zapomniałem napisać że to tarczówka.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 29 Maja 2010 Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Ale przy tarczówce tak się nie da Sory zapomniałem napisać że to tarczówka.. to bardzo wiele zmienia, co to za zacisk masz? model/firma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacob5 Napisano 29 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 http://img.bazarek.pl/70201/6713/633265/17206133064b13a31b7edaf.JPG Tutaj macie zdjęcie Mój wygląda identycznie tyle że jest czerwony i ma inny napis zamiast Promax ale technicznie wygląda tak samo Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 30 Maja 2010 Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 http://img.bazarek.pl/70201/6713/633265/17206133064b13a31b7edaf.JPG Tutaj macie zdjęcie Mój wygląda identycznie tyle że jest czerwony i ma inny napis zamiast Promax ale technicznie wygląda tak samo Pozdro Zacisk zaciskowi nie jest równy, konstrukcja będzie podobna, ale miałem do czynienia z 3 rożnymi zaciskami i wiem że marka sie liczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacob5 Napisano 30 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Jest to hamulec Dial-NZ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.