Skocz do zawartości

[hamulec] Nie odbija

jacob5

Rekomendowane odpowiedzi

Siema

Mam taki problem z hamulcem.. Nie chcę odbijać do tyłu jak ściągnę linkę wtedy jest lepiej ale jak założe z powrotem to linkę ciągnie może o 1 cm i dalej nic choć na klamce jest luz.. Musze wtedy pociągnać tą dźwignie bo inaczej nie wróci

Wydaje mi się że to problem ze sprężyną bo jest lekko krzywa i słyszałem kiedyś że da się taką sprężyna ze starych v-ke wyciągnać i przerobić.. Powiedzcie mi w czym problem jest z tym hamplem

Pozdro

Albo sprężyna, albo wiekowy sprzęt, który 'zarósł' tu i ówdzie i nie przechodzi przez pancerze (raczej właśnie ta opcja). W drugim wypadku należy zmienić linkę, a do pancerzy wkropić troszkę oleju co by poślizg dobry był.

Być może przy zakładaniu jej i regulacji hamulca nie zauważyłeś, że gdzieś wyszedł pancerz i na daną chwilę przy naciśnięciu blokuje się.

Jeśli na pewno wszystko ładnie chodzi w pancerzach, to musi to byś sam hamulec (sprężynka i okolice), a ostatecznie klamka, choć raczej mało prawdopodobne.

http://img.bazarek.pl/70201/6713/633265/17206133064b13a31b7edaf.JPG

Tutaj macie zdjęcie

Mój wygląda identycznie tyle że jest czerwony i ma inny napis zamiast Promax ale technicznie wygląda tak samo

Pozdro

Zacisk zaciskowi nie jest równy, konstrukcja będzie podobna, ale miałem do czynienia z 3 rożnymi zaciskami i wiem że marka sie liczy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...