nosferatu7 Napisano 26 Maja 2010 Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Kupiłem łańcuch shimano z spinką. łańcuch zakończony jest sworzniem czy wystarczy jak wyrzucę sworzeń i dołączę spinkę, czy też muszę rozkuć jedno ogniwko żeby dołączyć spinkę? A może zrezygnować z spinki i skuć łańcuch tym oryginalnym sworzniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eper Napisano 26 Maja 2010 Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Jak spinka jest z jednej strony już włożona to tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nosferatu7 Napisano 26 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 spinka jest luzem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oxalis Napisano 26 Maja 2010 Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Musisz mieć łańcuch tak przygotowany z obu końców jak na fotografii nr7 w tym linku http://mslonik.pl/index.php/rowery-othermenu-31/technika/210-zakadamy-spink-do-acucha czyli na obydwu końcach tylko wewnętrzne blaszki wraz z tulejką między blaszkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nosferatu7 Napisano 27 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Dosyłam zdjęcia łańcucha Czyli muszę rozbić jedno ogniwo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 27 Maja 2010 Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Trzeba pozbyc się szerszego elementu - na zdjęciu z napisem UG i wybitym częściowo pinem. Inaczej przecież nie założysz spinki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oxalis Napisano 27 Maja 2010 Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Dosyłam zdjęcia łańcucha Czyli muszę rozbić jedno ogniwo? Tak musisz pozbyć się tego ogniwa z wystającym sworzniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przeor Napisano 27 Maja 2010 Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 jak założyć taką spinkę. Osobiście nie miałem z nią styczności ale jakoś mnie nie przekonuje jak na to patrzę. Traszkę chyba przekombinowane. Ciekawe jak toto się rozpina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.