Skocz do zawartości

[do ok.1500zł] chyba enduro :)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam 14 lat i do tej pory jeździłem nieźle spisującym się rowerkiem firmy MBK 24" lecz troszkę urosłem i z żalem muszę zmienić rower .

Uważam siebie za bardzo dobrego kierowce :rolleyes: dziennie pokonuje ok. 5-7 km ( głównie drogi szutrowe lub polne ale asfalt również).

Jaki rower byście mi polecili ? mam do wydania ok. 1500 zł zalezy mi aby rower głownie dobrze spisywał sie do wymienionych wyrzej rodziaji nawierzchni.Dodam że mam ok.160 cm wzrostu.

Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Pozdrawiam

dlaczego nie enduro jeśli można wiedzieć ? i nie wiem czy nie wolałbym mieć amortyzatora środkowego ( moja trasa zawiera sporo dziur ) i nie wiem czy nie będę obolały po przejechaniu jej takim MTB ale mogę się mylić :rolleyes:

Enduro odpada ze względu na niewystarczające fundusze jakimi dysponujesz. Przypuszczam, że za 1500 ciężko byłoby znaleźć samą ramę z damperem, chyba, że jakąś używkę. A gdzie reszta?

Nie ten świat, nie te realia. Rozglądaj się za hardtailem póki co ;)

Poza tym rowery enduro znajdują zastosowanie głównie w górach, w ostrzejszej jeździe. Do takiego stylu, jaki obecnie preferujesz normalny góral z przednią amortyzacją będzie zupełnie wystarczający.

Chyba, że wolisz fulla za 500 zeta firmy 'no name'z Auchan :icon_mrgreen:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...