Skocz do zawartości

[licznik] Sigma 506 czy 509

Rophoe

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jako, że stary licznik mi się sypie chciałbym być przygotowany na nagłą zmianę. Oglądałem liczniki Sigmy na ich stronie, zaciekawił mnie 506 i 509. Zauważyłem, że:

-mają te same funkcje

-sensor 506 niby można dać do tyłu

-509 ma baterię w stacji

To tyle. Podacie mi jakieś inne szczegóły tych liczników. Może być najmniejszy bzdet. Proszę też o opinię.

Napisano

509 ma baterię w liczniku. Ma same podstawowe funkcje: aktualna prędkość i dystans, czas jazdy, łączny dystans, zegarek. Jeden przycisk do obsługi. Nie podświetlany ;)

Napisano

I oczywiscie napisałem post, ale go nie ma (aaaaaagr). Jak to wygląda z baterią w środku? Jak zdejmę licznik to rozumiem, że sie wyłącza zapamiętując wszystko, ale w domu juz nie moge sobie popatrzeć? Co oferuje podłączenie do PC, prędkość średnią?

Co tak malo odpowiedzi?

Chodzi mi o 509. Na stronie Sigmy oglądają demo widzę, że jednak sa dwa przyciski.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Pozwolę sobie odświeżyć temat, bo też nie wiem który z tych liczników wybrać, niby funkcje te same więc po co stworzyli nowszy model?

A drugie pytanie, to ile kosztuje najtańsza Sigma z prędkością maksymalną i/lub podświetleniem? Chciałbym kupić coś do 50zł ale nie wiem czy się uda...

• 6 miesięcy temu...
Napisano

Sory że odgrzeje kotleta ale mam szybkie pytanko bo wlasnie dostalem Sigme BC 509. I moje pytanie brzmi czy ten licznik ma coś takiego jak automatyczne wyłączanie sie ? Jedyne co zauważyłem to po kilku, kilkunastu minutach znikaja wartości km/h i godzina i wyswietla sie "bc509". To wygląda jakby wygaszacz ekranu lub coś w tym stylu. Czy to kiedykolwiek zgaśnie czy cały czas będzie wyświetlane ? Nie wpływa to znacznie na żywotność baterii ?

Napisano

To normalne w tych licznikach. Nazwa modelu, godzina jest wyświetlana w stanie czuwania. Pewnie wpływa to w jakimś stopniu na zużycie baterii, ale nie ma się co martwic.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...