Rophoe Napisano 26 Maja 2010 Napisano 26 Maja 2010 Jako, że stary licznik mi się sypie chciałbym być przygotowany na nagłą zmianę. Oglądałem liczniki Sigmy na ich stronie, zaciekawił mnie 506 i 509. Zauważyłem, że: -mają te same funkcje -sensor 506 niby można dać do tyłu -509 ma baterię w stacji To tyle. Podacie mi jakieś inne szczegóły tych liczników. Może być najmniejszy bzdet. Proszę też o opinię.
Garp Napisano 27 Maja 2010 Napisano 27 Maja 2010 509 ma baterię w liczniku. Ma same podstawowe funkcje: aktualna prędkość i dystans, czas jazdy, łączny dystans, zegarek. Jeden przycisk do obsługi. Nie podświetlany
Rophoe Napisano 28 Maja 2010 Autor Napisano 28 Maja 2010 I oczywiscie napisałem post, ale go nie ma (aaaaaagr). Jak to wygląda z baterią w środku? Jak zdejmę licznik to rozumiem, że sie wyłącza zapamiętując wszystko, ale w domu juz nie moge sobie popatrzeć? Co oferuje podłączenie do PC, prędkość średnią? Co tak malo odpowiedzi? Chodzi mi o 509. Na stronie Sigmy oglądają demo widzę, że jednak sa dwa przyciski.
MikeSkywalker Napisano 6 Lipca 2010 Napisano 6 Lipca 2010 Pozwolę sobie odświeżyć temat, bo też nie wiem który z tych liczników wybrać, niby funkcje te same więc po co stworzyli nowszy model? A drugie pytanie, to ile kosztuje najtańsza Sigma z prędkością maksymalną i/lub podświetleniem? Chciałbym kupić coś do 50zł ale nie wiem czy się uda...
Schwefel Napisano 6 Lipca 2010 Napisano 6 Lipca 2010 Najtańsza Sigma z podświetleniem to dalej stary dobry 1606L. Po co stworzyli nowy model? To chyba oczywiste, po to żeby zastąpił stary z serii 06.
TriggaHappy Napisano 5 Lutego 2011 Napisano 5 Lutego 2011 Sory że odgrzeje kotleta ale mam szybkie pytanko bo wlasnie dostalem Sigme BC 509. I moje pytanie brzmi czy ten licznik ma coś takiego jak automatyczne wyłączanie sie ? Jedyne co zauważyłem to po kilku, kilkunastu minutach znikaja wartości km/h i godzina i wyswietla sie "bc509". To wygląda jakby wygaszacz ekranu lub coś w tym stylu. Czy to kiedykolwiek zgaśnie czy cały czas będzie wyświetlane ? Nie wpływa to znacznie na żywotność baterii ?
honor Napisano 5 Lutego 2011 Napisano 5 Lutego 2011 To normalne w tych licznikach. Nazwa modelu, godzina jest wyświetlana w stanie czuwania. Pewnie wpływa to w jakimś stopniu na zużycie baterii, ale nie ma się co martwic.
TriggaHappy Napisano 5 Lutego 2011 Napisano 5 Lutego 2011 No to trudno, przyzwyczaję sie. Dzięki za szybka odpowiedz
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.