Skocz do zawartości

[rower] cube aim opinie

facam

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam planuje kupic ten rower (widzialem go za 1700) czy jest on wart swojej ceny? czy moze jakis inny? rowerem bede jezdzil rekreacyjnie raczej krotkie trasy asfalt/lesne sciezki. chcialbym uzyskac opinie osoby "ogarnietej'' w temacie :]

z gory dzieki za odpowiedz.

Napisano

Cube Attention kosztuje około 900zł więcej. To dosyć duża różnica jak na ten segment rowerów. Aim jest z pewnością wizualnie bardzo ciekawy ;) (jak wszystkie Cuby), natomiast jeśli chodzi o osprzęt, to rewelacji nie ma. Najsłabszą stroną jest wielokrotnie krytykowany na forum amortyzator Suntour XCM. Sam oglądam się za Attentionem, tylko właśnie podobno ten amorek :icon_mrgreen: nijak ma się do reszty. Z rowerami jest trochę jak z samochodami, jedni wolą "ubogą" BMK-ę, ale BMK-ę, inni wybiorą Dacie Logan, ale "na wypasie" - no może teraz trochę przesadziłem. :D . Co kto woli.

Napisano

Tylko w takim przedziale cenowym nie dostanie się lepszego amora... chyba, że dopłaci się i chociaż XCR się weźmie...

Ja bym jednak proponowała Unibike Evolution (1599 zł) albo Kross Level A2 (1399 zł), z tym, że Kross jest na XCM nadal, a Unibike ma XCR. Jednak jak już dopłacać to może by tak zwrócic uwage na Unibike Flite za 2299 zł. Jest tutaj już potrójnie cieniowana rama, co jest najwiekszym plusem, hamulce tarczowe Avid Elixir, tylna przerzutka SLX, a przednia Deore. Lub też Kross Level A4 bardzo popularny w tym przedziale cenowym (V-brake kosztuje 1999 zł) i ma amor XRC :thumbsup:

Napisano

Witam, jestem posiadaczem tego cuba, co mogę powiedzieć jak na razie to wymieniłem siodełko, no imoże jeszcze korba przydałaby sie większa 44T a tak to wymiata aco do amortyzatora to nie przejmowałbym się że jest podobno słabszy bo akurat na tym elemencie minie zależało zamieniłbym jedynie na scotta ale w tej kasie takiego nie dostanę ogólnie polecam jest że tak powiem ładny

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.