Skocz do zawartości
  • 0

rower dla laika

Gość melipone

Pytanie

Gość melipone
Napisano

zamierzam kupić rower i jeździć z dziewczyną na wycieczki rowerowe sezonowe w lato, na wiosnę, forum jest świetne, ale ja kompletnie nie znam się na rowerach; wykorzystuję opcję zapytania bez rejestracji tutaj; mimo, że widzę, że dużo postów jest bez odpowiedzi, mam nadzieję, że takową uzyskam; czytałem parę tematów o kupnie, ale może indywidualnie doradzicie mi coś lepiej;

o mnie: 186, 76kg (mało ważę) -> wycieczki będą raczej po asfaltach, więc chciałbym wąskie opony (raczej 'gładsze'), nie jestem maniakiem, więc rower do 1000zł (jak będzie warto to dorzucę z 300zł); wolałbym lekki (do tej ceny będzie aluminiowy?), no i... nie znam się, ale wyczytałem, że w tej cenie amortyzatory z przodu są niskiej jakości i po jakimś czasie mogą siadać, więc brać na widełkach sztywnych czy jednak brać z amorkami z przodu???? wahałem się też z rodzajem hamulców, ale widzę, że tarczowe są lepsze; już wiem, że najlepsze są te z dużymi kołami (w sumie takie lubię), czyli 28'' tak?? widzę, że dobrą opcją są rowery takie jak kross street scraper jak ten http://allegro.pl/item1038683184_900_zl_taniej_kross_street_scraper_rozmiar_21.html ale jaki rocznik brać i skąd znać z jakiego rocznika jest rower? i np. ten podany w linku jak jest 21 rozmiar, to jakie ma koła (vide mój wzrost :icon_wink:

z góry bardzo dziękuję wszystkim specjalistom od rowerów za wszelkie wyczerpujące odpowiedzi!!!!

pozdrawiam i do zobaczenia gdzieś na śieżkach :]

0 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Nie udzielono jeszcze odpowiedzi na to pytanie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...