Nex0nn Napisano 26 Maja 2010 Napisano 26 Maja 2010 Witam. W najbliższym czasie chciałbym zakupić rower Kross Sign DS2, ale przed zakupem chciałem się upewnić, że ten rower jest wart swojej ceny. Tak wiem, używałem opcji szukaj i były takie tematy, ale ja potrzebuję odpowiedzi do mnie, nie do innych i w miarę świeżych A więc, czy ten rower jest wart swojej ceny ? Będę go używał do jazdy w mieście ( lecz bardziej tak na obrzeżach , z asfaltem jednak ), do tego trochę terenu ( las, żwir i ogólnie teraz). Czekam na opinie i wypowiedzi, ale tylko od osób, które z rowerem miały do czynienia.
TOOM44 Napisano 26 Maja 2010 Napisano 26 Maja 2010 co prawda ja roweru takiego nie mialem ale moj przyjaciel ma:DCZesto na nim jezdze:DWiec tak rower jest ogolnie dobry amor rama siodelko wszyystko ok:DW rowerze jest jednak jeden uszczerbek-opony sa zle...Slizgaja sie mocno:)nieraz przez to mialem glebe:)Jezeli chcesz pojezdzic wiesz tak normlanie po asfalcie to jest idealny:)W teren tez sie nada:DPoskaczesz na nim tez ogolnie ocena jest 8/10:DTakze on jest wart ceny:DPozdr:D
Artursx1 Napisano 26 Maja 2010 Napisano 26 Maja 2010 TOOM44 pisz wyraźniej . DS 2 za 1500zł spoko rowerek . Amortyzator na QR20 RST ale daje radę , działa średnio ale się nie łamie no i nie psuje . Napęd jest dobry , hamulce hydrauliczne mogą być lepsze na pewno od j3 . Koła wytrzymałe . Pozostałe komponenty też są dobre . Minusem jest ogromne siodło , taka kanapa 2 osobowa , najlepiej z miejsca je zmień .
Nex0nn Napisano 30 Maja 2010 Autor Napisano 30 Maja 2010 Dziękuję Wam za opinie. Ale czekam na więcej ;D Bo z Waszych opinie podoba mi się on jeszcze bardziej ;P ( niech wypowiadają się tylko osoby, któe z tym rowerem miały do czynienia )
C00BA Napisano 30 Maja 2010 Napisano 30 Maja 2010 Nie jestem pewien czy to jest dobry rower dla Ciebie. Z tego co piszesz widze ze bardziej jezdzisz XC/AM niz dirt. Podaj swoje "wymiary" (wzrost i waga wystarczy ) i ile kasy mozesz przeznaczyc na bike.
Nex0nn Napisano 30 Maja 2010 Autor Napisano 30 Maja 2010 C00BA, ja nie pytam się jaki rower będzie dla mnie, tylko jak użytkownicy oceniają ten rower
C00BA Napisano 30 Maja 2010 Napisano 30 Maja 2010 Pytales sie czy jest wart swojej ceny, a jezeli nie bedziesz wykorzystywal jego parametrow to nie jest wart 1500zl. Na przykladzie amora ten RST nie bedzie wybieral dziurek w asfalcie czy lekkich na drogach lesnych, za to wytrzyma 2m drop'a...
rastatajm Napisano 1 Czerwca 2010 Napisano 1 Czerwca 2010 Świetny rower - w tej cenie nic lepszego o takim charakterze nie dostaniesz. Miałem okazję na nim jeździć w Olsztynie - http://krank.pl/?action=article&zad=show&id=932 i naprawdę daje radę.
Deadmau5 Napisano 1 Czerwca 2010 Napisano 1 Czerwca 2010 Kupilem ten rower na allegro w tamtym roku za 1500zetka. Chcialem rower do FR i streetu i myslalem ze bedzie dobry...skusila mnie cena bo wczesniej kosztowal jakies 2400. a tu pewnego dnia skaczac sobie na tylnym kole hlas, pekla mi rama na trzymaniu zacisku;/ Chcialem go odeslac na gware, ale patrzac w ksiazeczke gwarancyjna wyczytalem ze wszelkie uszkodzenia spowodowane nieodpowiednim uzytkowaniem roweru(np skoki ostre zjazdy) nie beda zaliczane. To juz wiedzialem ze moze byc zle, ale wyslalem rower. Po tygodniu odeslali mi go z powrotem z pismem orzecznika ze to nie stalo sie wskutek hamowania(bo napisalem ze taka byla przyczyna :f nie mialem wyjscia musialem wcisnac kit) lecz w jakis inny mechaniczny sposob. No to sie niezle wkur... i mialem ochote spalic ten rower... no ale coz sam siebie wkopalem i teraz jezdze bez tylnego hamulca^^ zamierzalem zalozyc V'ke ale chyba sprzedam tego (o ile ktos sie skusi) i kupie jakas firmowa streetowke. ogolnie hamulce dobre( o ile zostal mi tylko przedni to jak dla mnie chodzi jak zyleta- wporownaniu do hayesa brata xd, amorek tez spoko:) to tyle na co do mojej przygody z tym rowerem, jesli mowisz ze bedziesz jezdzil nim tylko po miescie itp, nie skaczac i nie trickujac jak ja, to mysle ze ci bedzie odpowiadal, w innym przypadku bym go nie polecal.
Kamill Napisano 1 Czerwca 2010 Napisano 1 Czerwca 2010 Jeździć rowerem do dirtu po mieście? Chyba tylko dla szpanu...Zaraz powiesz, że to NIE jest odpowiedź na Twoje pytanie, ale mam wrażenie, że już zdecydowałeś się na ten rower i po prostu chcesz poczytać o nim trochę dobrych opinii. Prawda jest taka, że rower jest dobry, ale biorąc pod uwagę Twój styl jazdy będzie mało wygodny. No ale w końcu to Twój wybór, tylko nie rozumiem, po co taki temat.
afly Napisano 1 Czerwca 2010 Napisano 1 Czerwca 2010 .... a tu pewnego dnia skaczac sobie na tylnym kole hlas, pekla mi rama na trzymaniu zacisku;/ .... Tak z ciekawości, zmieniałeś z tyłu tarczę na większą? (jaka miałes?)
Deadmau5 Napisano 1 Czerwca 2010 Napisano 1 Czerwca 2010 Tak z ciekawości, zmieniałeś z tyłu tarczę na większą? (jaka miałes?) nie zmienialem na wieksza, mialem caly czas to samo czyli tektro 180mm
Nex0nn Napisano 2 Czerwca 2010 Autor Napisano 2 Czerwca 2010 Jeździć rowerem do dirtu po mieście? Chyba tylko dla szpanu...Zaraz powiesz, że to NIE jest odpowiedź na Twoje pytanie, ale mam wrażenie, że już zdecydowałeś się na ten rower i po prostu chcesz poczytać o nim trochę dobrych opinii. Prawda jest taka, że rower jest dobry, ale biorąc pod uwagę Twój styl jazdy będzie mało wygodny. No ale w końcu to Twój wybór, tylko nie rozumiem, po co taki temat. Tak pytam się tylko o opinie i nie o dobre tylko o każde ! Nie prosiłem o gadanie czy to rower dla mnie czy nie tylko pytałem o rower, jakie macie o nim zdanie Widocznie paru z Was nie umie czytać ze zrozumieniem. Tym którzy umieją i odpisali serdecznie dziękuje. A nad rowerem się zastanawiam i nie tylko nad tym, ale też nad Kross Hexagon ( chyba tak się nazywał...)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.