Skocz do zawartości

[piasty] zmiana piast na piasty pod tarcze

ruferzyk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam koła alexrims dm24 piasty deore pod V. Chciałbym zamontować hamulce tarczowe i zastanawiam się czy zamiana piast ma sens i czy jest to opłacalne? Cy może nie lepiej sprzedać te koła co mam i po prostu kupić sobie jakiś pod tarcze? Szukałem podobnego tematu ale niestety nie mogę znaleźć nic na ten temat. Drodzy Koledzy jeśli mogli byście mi przybliżyć temat takiej zamiany (najlepiej z uwzględnieniem kosztów serwisu i wymiany) bym był bardzo wdzięczny. A co do piast to bym był zainteresowany jakimiś fajnymi wytrzymałymi piastami na łożyskach maszynowych pod oś (chyba 9mm, w każdym razie tą standardową)cena do 200 zł za komplet.

Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam.

Wymiana piasty wiąże się z przepleceniem koła (zależnie od serwisu koszt ok 30zł), a także kupnem nowych szprych. Koszt szprych się dość znacznie różni - zależnie od modelu. Możesz kupić takie po złotówce (na koło wyjdzie to jakieś 32zł), lub droższe - lepsze - za 2 (lub więcej) zł.

Czy jest sens przeplatać? Jeśli jesteś zadowolony z obręczy, to raczej tak. Zmienisz piastę, szprychy, obręcz zostawisz. Jeśli jednak nie podoba Ci się ona, to jest dobra okazja do zmiany. Ale czy tego chcesz, sam zdecyduj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...