Skocz do zawartości

[Opona tył] do XC do 100zł

robertd12

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam poszukuje opony w rozmiarze 2.2-2.35. Do 100zł

Opona będzie włożona na tył. Do tej pory jeździłem na Continentalu Verticalu. Na wiosnę kupiłem taką samą Verticale na allegro, w rzeczywistości okazała się sporo węższa od starego Verticala(oczywiście zwrot towaru). Czy zdarzyło się komuś coś takiego?

Jeżdżę rekreacyjnie, głównie las i nieszczęsne kostki brukowe. Chciałbym aby oponka była przyczepna, nie stawiała jakiegoś mega oporu na asfalcie/kostce i starczyła mi na około sezon(lub więcej) przy normalnej jeździe.

Zauważyłem ,że sporo osób jeździ na oponkach od Shwalbe, jednak mają one rzadki bieżnik w porównaniu do moich Verticali no i nie wiem czy są lepsze/gorsze z tego względu.

Upatrzyłem kilka modeli na allegro:

Schwalbe racing ralph

Schwalbe Smart SAM

Rocket Ron

Continental Race King - najbardziej przypadły mi do gustu z wyglądu - taka wersja dokładnie:KLIK

Czy te 2.25 i 2.35 będą faktycznie tego rozmiaru, dla uproszczenia prosze tutaj linkuje obrazek, gdzie widać jaką mam tylną oponę: KLIK

Oczywiście nie chcę ograniczać się w wyborze do Continentala czy Schwalbe, jak znacie coś fajnego to koniecznie napiszcie ;-)

Napisano

To od razu odpuść sobie Racing Ralpha i Rocket Rona... To są typowo terenowe opony i asfalt/bruk po prostu zjedzą je w mgnieniu oka... Z tych podanych proponował bym Smart Sama ale w rozmiarze 2.1, IMO bez sensu jest zakładanie tak szerokiej gumy na asfalt. SS to świetna opona i bardzo uniwersalna... Jeździłem na komplecie tych opon(teraz tylko z przodu) i bardzo sobie je chwaliłem... Małe opory toczenia i całkiem niezłe własności jezdne w terenie dają doskonałą oponę dla amatorów do jazdy na co dzień...

Napisano

A co z Continentalami?

Ogólnie dziękuję za odpowiedzi. Tylko chciałbym oponki 2.2 przynajmniej bo 2.1 są jak dla mnie zbyt wąskie.

Napisano

Nikt nie wypowie się na temat Race Kingów ProTection 2.2?

Schwalbe już wiem ,że są polecane przez was, ale chciałbym znać opinie i o tych Continentalach.

Napisano

Dzięki za linka, opona wygląda fajnie, ale wiele osób skarżyło się na to ,że łatwo o kapcia i o ?bicie boczne?, no właśnie co to jest to bicie boczne?

Co do SMart Sama, to zamierzam zabrać rower do Norwegii tego lata i pojeździć może w lekkim górzystym terenie. Czy wytrzymają? bo bieżnik mają raczej bardziej płaski i rozłożysty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...