Skocz do zawartości

[co wybrać] hayes czy avid

bombon

Rekomendowane odpowiedzi

Kumpel ma Stroker Trail, ja mam elixir 5, ten sam rozmiar tarcz, on wazy 80kg, ja 110, jadac obok siebie z tej samej gorki kolo 50km/h, oboje hamowalismy awaryjnie bo na ulice wlazly dwie krowy, kumpel pojechal jakies 5m dalej odemnie, zatrzymal sie prawie ze na krowie...

Odpowiedz sobie sam na pytanie ktore hamulce wybrac...

McWolf jakoś nie mogę w to uwierzyć :) Przy hamowaniu awaryjnym, górce i Elixirze to można tylko zrobić OTB. Poza tym takie porównania miałoby sens jedynie wtedy gdybyście mieli takie same opony i z taką samą siłą nacisnęli na klamkę. Stroker Trail nie jest wcale taki słaby (o ile działa) ale działa w systemie zero-jedynkowym czyli można zapomnieć o jakiejkolwiek modulacji.

Ja zaryzykuję stwierdzenie, że Stroker Trail są mocniejsze od każdego Juicy.

Modulację mają gorszą, ale co do siły to nie mają sobie równych.

A z czerwonymi klockami KoolStop to już strach dotknąć klamki - modulacja jeszcze gorsza a siła jeszcze większa :thumbsup:

Tak Hayes ma siłę , ale jeśli myślisz że nie ma nic mocniejszego to żeś chyba nie widział innych hamulców ( Gatorbrake 8 tłoków , Hope mono 6 , lub nawet Saintów które mają ogromną siłę ) ale za to hayesy mają słabą modulacje , na co komu duża siła jak modulacji brak ? Kup j7 , siła może być ale modulacja jest całkiem dobra jak na 2 tłoczkowy hamulec , koledzy używają w downhillu , śmigają po górach i nie narzekają .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...