bombon Napisano 25 Maja 2010 Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 mam dylemat który hamulec kupić doradźcie.: powiększ Hamulec HAYES Stroker Trail z tarcza V7 czy Avid juicy seven z tarcżą avida 185? (ewentualnie Elixir) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artursx1 Napisano 25 Maja 2010 Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 ElixirCR a jak nie CR to j7 z tego co podałeś , Hayesy mają słabą modulację jak dla mnie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 25 Maja 2010 Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Weź sobie elixira, pod warunkiem, że jesteś dobry w regulacji i potrafisz prostować krzywe tarcze. Elixir pod względem działania jest zauważalnie lepszy od Juicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McWolf Napisano 25 Maja 2010 Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Kumpel ma Stroker Trail, ja mam elixir 5, ten sam rozmiar tarcz, on wazy 80kg, ja 110, jadac obok siebie z tej samej gorki kolo 50km/h, oboje hamowalismy awaryjnie bo na ulice wlazly dwie krowy, kumpel pojechal jakies 5m dalej odemnie, zatrzymal sie prawie ze na krowie... Odpowiedz sobie sam na pytanie ktore hamulce wybrac... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 25 Maja 2010 Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 McWolf jakoś nie mogę w to uwierzyć Przy hamowaniu awaryjnym, górce i Elixirze to można tylko zrobić OTB. Poza tym takie porównania miałoby sens jedynie wtedy gdybyście mieli takie same opony i z taką samą siłą nacisnęli na klamkę. Stroker Trail nie jest wcale taki słaby (o ile działa) ale działa w systemie zero-jedynkowym czyli można zapomnieć o jakiejkolwiek modulacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 25 Maja 2010 Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Najlepsze są Elixiry z klamkami Juicy sprawdzone . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 25 Maja 2010 Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 I wszystko by było fajnie jakby Avid sprzedawał wszystko oddzielnie tak jak Shimano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fw66 Napisano 30 Maja 2010 Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Ja zaryzykuję stwierdzenie, że Stroker Trail są mocniejsze od każdego Juicy. Modulację mają gorszą, ale co do siły to nie mają sobie równych. A z czerwonymi klockami KoolStop to już strach dotknąć klamki - modulacja jeszcze gorsza a siła jeszcze większa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artursx1 Napisano 31 Maja 2010 Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Tak Hayes ma siłę , ale jeśli myślisz że nie ma nic mocniejszego to żeś chyba nie widział innych hamulców ( Gatorbrake 8 tłoków , Hope mono 6 , lub nawet Saintów które mają ogromną siłę ) ale za to hayesy mają słabą modulacje , na co komu duża siła jak modulacji brak ? Kup j7 , siła może być ale modulacja jest całkiem dobra jak na 2 tłoczkowy hamulec , koledzy używają w downhillu , śmigają po górach i nie narzekają . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fw66 Napisano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Oczywistą oczywistością jest, że są mocniejsze hample od Hayes'ów Ale temat dotyczy porównania Hayesów i Avidów, dlatego celowo wymieniłem jedynie Juicy. Np. Elixiry już pewnie są mocniejsze od Juicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.