11120pawel Napisano 25 Maja 2010 Napisano 25 Maja 2010 Witam Mam dylemat, a właściwie pytanie jaki rower wybrać. Jeżdżę od 3 lat na Scott-cie Reflex-ie po przeróbkach i chciałbym przerzucić się na coś lepszego Na razie mam trzy typy: Trek 8500, Scott Scale 30 i Cube Reaction Elixir. A może powinienem samemu składać rower? Mam 16 lat, 185 cm wzrostu, ważę 68 kg. Jeżdżę w maratonach i XC. A może powinienem samemu składać rower? Proszę o pomoc w wyborze.
Rulez Napisano 25 Maja 2010 Napisano 25 Maja 2010 No to musisz sam zdecydować, na każdym z tych rowerów pozycja w czasie jazdy jest inna, która będzie ci odpowiadała będziesz wiedział kiedy usiądziesz na każdym z tych rowerów. Dodatkowo na każdym z nich jeździ się inaczej niż na Reflexie.
11120pawel Napisano 25 Maja 2010 Autor Napisano 25 Maja 2010 to możesz mi trochę opowiedzieć o tych pozycjach, proszę A co do tego reflexa to jeździłem w tym czasie także na innych rowerach takich jak Kellys Haker, Cube Team, Scott Scale 20, Giant XTC czy Kross A8
Rulez Napisano 25 Maja 2010 Napisano 25 Maja 2010 No ja nie wiem czy wolisz być bardziej wyciągnięty czy mniej, czy wolisz rower bardziej zwrotny czy mniej , skoro na tylu rowerach jeździłeś to chyba wiesz na którym czułeś się lepiej, więc przejedź się na każdym z zaproponowanych rowerów i zdecyduj. Bo chyba nie chcesz mi wmówić, że na XTC jeździ się tak samo jak na Scale, lub Krossie .
11120pawel Napisano 26 Maja 2010 Autor Napisano 26 Maja 2010 Dobra chyba właśnie tak zrobię... Mam tylko jeszcze jedno pytanie ile waży Trek 8500, bo nie mogę nigdzie znaleźć
arek_wro Napisano 26 Maja 2010 Napisano 26 Maja 2010 Trek nie podaje wagi swoich rowerów. Jak bardzo chcesz wiedzieć możesz przedzwonić do sklepu treka we Wrocławiu. Rowery dostępne w sklepie są już często poważone. Ale myślę, że niewiele się pomylę jak powiem, że waży 11 kg.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.