Skocz do zawartości

[rękawiczki]-jaki będą dobre?

Rekomendowane odpowiedzi

Przyczyna jest bardzo prosta... Rękawiczki tej firmy są bardzo podłe jakościowo... Zarówno te z długimi palcami jak i krótkimi po sezonie nadają się do wyrzucenia... Skóra od wewnętrznej strony jest bardzo delikatna i po trzech miesiącach używania pojawiły się przetarcia na wylot... Jeżeli mają dodatkowe wstawki na wierzchniej stronie to bardzo szybko zaczynają się odklejać. Te z linku są zrobione z siateczki... Wątpię by wytrzymała dłużej niż dwa miesiące... Również pranie jest dla nich zabójcze...

O tak... Accent to zdecydowanie dobry wybór... Albo te z linku albo model Sticky Fingers... Miałem kiedyś podobne do tych drugich(prawie identyczne) i cztery sezony w nich lekko przejeździłem... Fakt że wyglądały już wtedy nieciekawie ale były to świetne rękawiczki za nieduże pieniądze... Pełna moja rekomendacja...

a ja mam rękawiczki Kellys i sobie je chwalę :) tylko że moje to model kg-502

http://www.allegro.pl/item1043851277_kellys_rekawiczki_kg_502_xl_i_inne_rozmiary.html

mają wkladki żelowe ktore bardzo fajnie trzymają się kierownicy i dłoni. dłonie się nie pocą. rękawiczki mają elementy odblaskowe..no i są tanie :D tanie i dobre, bo dobre i tanie

pozdrawiam

ps

co prawda jeszcze ich nie prałem ale myślę że dobrze to zniosą.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

ja mam rękawiczki z decathlona. całe (na całe ręce a nie takie że palce wystają). trochę w nich gorąo jak jest ciepło ale da się przyzwyczaić

nie wiem jak ty to wytrzymujesz ale ja bym nie dał rady. Cale ręce w rękawiczkach w takim upale. Chyba ze jedziesz na stacjonarnym w domu z klimatyzacja to jeszcze da rade. A tak w ogóle daj linka bo jeszcze takich nie widziałem

Ja mam takie od pewnego czasu: http://www.endura.pl/Product.aspx?dept_id=106&prod_id=10

Polecam, jakościowo są świetne. Bardzo dobrze się "trzymają" i cena przystępna, bo raptem 79 zł.

Sporo jeździłem bez i fakt, dopóki się ręce nie spocą jest ok (u mnie przy ostrzejszej jeździe to kwestia kilku/kilkunastu minut- sprawa genów).

Mam jedynie wątpliwość co do prania / czyszczenia? Ktoś już prał? Co się dzieje ze skórą?

witam

od wczoraj jestem posiadaczem rękawiczek B`twin zakupionych w Dectahlonie cena 49,90 zł, bardzo komfortowe, od środka wzmocnienia, na wierzchu cieniutki przewiewny materiał, na razie raz użyte, pierwsze wrażenia super - polecam

witam

od wczoraj jestem posiadaczem rękawiczek B`twin zakupionych w Dectahlonie cena 49,90 zł, bardzo komfortowe, od środka wzmocnienia, na wierzchu cieniutki przewiewny materiał, na razie raz użyte, pierwsze wrażenia super - polecam

Tez mam takie ale przez ten cieniutki przewiewny materiał są juz całe podarte. Wygląda to okropnie. Aha i kupiłem je na promocji w decathlonie za 14.99 lol

SixSixOne to jest już najwyższa półka :)

Trochę sobie liczą za nie ale rękawiczki naprawdę świetne.

Ja już 4-ty sezon mam 661 MTX i szczerze je polecam.

Są z długimi palcami ale mają świetną wentylacje. :P

Także rękawiczki tej firmy do XC, maraton brał bym w ciemno (oprócz modeli do DH, FR, które są całkowicie nie przewiewne ale one już takie mają być - pancerne ;P)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...