Skocz do zawartości

[rękawiczki]-jaki będą dobre?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tak jak w temacie jakie rękawiczki polecacie?ja znalazłem takie kellysa  http://allegro.pl/item1030573448_rekawiczki_kellys_season_roz_m_l_xl_rzeszow.html  czy są one warte tej ceny?

Napisano

Rękawiczek Kellys'a szczerze nie polecam...

Lextalionis możesz rozwinąć swój post? Szczerze powiedziawszy też zastanawiałem się nad zakupem rękawiczek Kellys'a.

Napisano

Przyczyna jest bardzo prosta... Rękawiczki tej firmy są bardzo podłe jakościowo... Zarówno te z długimi palcami jak i krótkimi po sezonie nadają się do wyrzucenia... Skóra od wewnętrznej strony jest bardzo delikatna i po trzech miesiącach używania pojawiły się przetarcia na wylot... Jeżeli mają dodatkowe wstawki na wierzchniej stronie to bardzo szybko zaczynają się odklejać. Te z linku są zrobione z siateczki... Wątpię by wytrzymała dłużej niż dwa miesiące... Również pranie jest dla nich zabójcze...

Napisano

Aha no to bardzo dzieki za odpowiedź.Myślałem że tej firmy bedą dobre no ale jak tak jest to szkoda kasy:)a możesz jakieś inne polecić?

Napisano

O tak... Accent to zdecydowanie dobry wybór... Albo te z linku albo model Sticky Fingers... Miałem kiedyś podobne do tych drugich(prawie identyczne) i cztery sezony w nich lekko przejeździłem... Fakt że wyglądały już wtedy nieciekawie ale były to świetne rękawiczki za nieduże pieniądze... Pełna moja rekomendacja...

Napisano

a ja mam rękawiczki Kellys i sobie je chwalę :) tylko że moje to model kg-502

http://www.allegro.pl/item1043851277_kellys_rekawiczki_kg_502_xl_i_inne_rozmiary.html

mają wkladki żelowe ktore bardzo fajnie trzymają się kierownicy i dłoni. dłonie się nie pocą. rękawiczki mają elementy odblaskowe..no i są tanie :D tanie i dobre, bo dobre i tanie

pozdrawiam

ps

co prawda jeszcze ich nie prałem ale myślę że dobrze to zniosą.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Napisano

Właśnie kupiłem te kellys , za aukcji allegro wskazanej wyżej. Dzięki są totalne :) i paszą do roweru ( może nie marką ale designem )

Pozro

Napisano

ja mam rękawiczki z decathlona. całe (na całe ręce a nie takie że palce wystają). trochę w nich gorąo jak jest ciepło ale da się przyzwyczaić

Napisano

ja mam rękawiczki z decathlona. całe (na całe ręce a nie takie że palce wystają). trochę w nich gorąo jak jest ciepło ale da się przyzwyczaić

nie wiem jak ty to wytrzymujesz ale ja bym nie dał rady. Cale ręce w rękawiczkach w takim upale. Chyba ze jedziesz na stacjonarnym w domu z klimatyzacja to jeszcze da rade. A tak w ogóle daj linka bo jeszcze takich nie widziałem

Napisano

Generalnie podzielam Twoje zdanie, aczkolwiek dopiero po glebie docenisz wartość rękawiczek :whistling:

co racja to racja, aspektu ochornnego nie można przecenić,

no i jeszcze ręce nie ślizgają sie na gripach jak spocone,

Napisano

Ja mam takie od pewnego czasu: http://www.endura.pl/Product.aspx?dept_id=106&prod_id=10

Polecam, jakościowo są świetne. Bardzo dobrze się "trzymają" i cena przystępna, bo raptem 79 zł.

Sporo jeździłem bez i fakt, dopóki się ręce nie spocą jest ok (u mnie przy ostrzejszej jeździe to kwestia kilku/kilkunastu minut- sprawa genów).

Mam jedynie wątpliwość co do prania / czyszczenia? Ktoś już prał? Co się dzieje ze skórą?

Napisano

witam

od wczoraj jestem posiadaczem rękawiczek B`twin zakupionych w Dectahlonie cena 49,90 zł, bardzo komfortowe, od środka wzmocnienia, na wierzchu cieniutki przewiewny materiał, na razie raz użyte, pierwsze wrażenia super - polecam

Napisano

witam

od wczoraj jestem posiadaczem rękawiczek B`twin zakupionych w Dectahlonie cena 49,90 zł, bardzo komfortowe, od środka wzmocnienia, na wierzchu cieniutki przewiewny materiał, na razie raz użyte, pierwsze wrażenia super - polecam

Tez mam takie ale przez ten cieniutki przewiewny materiał są juz całe podarte. Wygląda to okropnie. Aha i kupiłem je na promocji w decathlonie za 14.99 lol

Napisano

SixSixOne to jest już najwyższa półka :)

Trochę sobie liczą za nie ale rękawiczki naprawdę świetne.

Ja już 4-ty sezon mam 661 MTX i szczerze je polecam.

Są z długimi palcami ale mają świetną wentylacje. :P

Także rękawiczki tej firmy do XC, maraton brał bym w ciemno (oprócz modeli do DH, FR, które są całkowicie nie przewiewne ale one już takie mają być - pancerne ;P)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...