zigi666 Napisano 25 Maja 2010 Napisano 25 Maja 2010 witam pisze do was po porade zakupilem okazyjnie rowerek za naprawde mala kase SCOTT VOLTAGE YZ4 z 2005 roku stan idelany! oto link do roweru http://rowery.onet.pl/4,35,136852,800,scott_voltage_yz_4,sprzet.html jestem osoba ciezka i chcialbym sie dowiedziec jakie czesci nalezalo by wymienic aby rowerek dal rade z duzym ciezarem jakim jestem ja:) co i na co wymienic aby jazda byla w miare komfortowa!! bardzo dziekuje za pomoc!! pozdrawiam
zigi666 Napisano 25 Maja 2010 Autor Napisano 25 Maja 2010 link nie działa... link dziala tylko musisz skopiowac caly link i wkleic do przegladarki i bedzie dzialalal Wszystko zależy od tego jak ciężki jesteś... waze ok 125 kg
Poczwar Napisano 25 Maja 2010 Napisano 25 Maja 2010 Według mnie trzeba będzie wymienić amortyzator,ponieważ w swoim scott'cie (podobna grupa cenowa) miałem jakiś strasznie mięki a ważę 70kg,tu może być (ale nie musi) też mięki tym bardziej przy twojej wadze.
zigi666 Napisano 25 Maja 2010 Autor Napisano 25 Maja 2010 Według mnie trzeba będzie wymienić amortyzator,ponieważ w swoim scott'cie (podobna grupa cenowa) miałem jakiś strasznie mięki a ważę 70kg,tu może być (ale nie musi) też mięki tym bardziej przy twojej wadze. masz racje jest miekki!!a poiwedz na jaki ewentualnie wymienic??z regulacja?? a powiedz jak z kolami dadza rade???
Fludi Napisano 25 Maja 2010 Napisano 25 Maja 2010 Nie wiem ile możesz wydać, ale jak chcesz amorek zmieniać to potrzebna Ci będzie jakaś pancerna konstrukcja np. Tora. Podobnie ma się z kołami, na pewno jakieś grubsze szprychy 2.0 i do tego wzmocniona obręcz pasująca do tego przedziału wagi może Mavic 719 czy 819 albo jakaś obręcz Dartmoor'a.
Poczwar Napisano 25 Maja 2010 Napisano 25 Maja 2010 Najlepiej jak byś określił swój budżet. Byłoby łatwiej Ci doradzić. A obręcze jak najbardziej polecam Dartmoor'a.Nie dawno złożyłem sobie koła z obręczami Dartmoor Trixie i miodzio , na dodatek masz do wyboru różne kolory(ja mam białe ) aha przypomniałem sobie ,że w moim scott;cie najpierw zmieniłem amor a jakiś może miesiącu temu hamulce i koła.Oryginalne koła po prostu nie wytrzymywały już co chwile łapały luzy na piaście,to się nyple odkręcały . U mnie wystąpiło to po ok 2 latach (wtedy nie ważyłem jeszcze 70kg)a Ciebie może dużo szybciej dlatego musisz mieć na uwadze koła (nie teraz ale za jakiś czas).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.