Skocz do zawartości

[rower] scott voltage yz4-dla ciezkiego?

zigi666

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam pisze do was po porade zakupilem okazyjnie rowerek za naprawde mala kase SCOTT VOLTAGE YZ4 z 2005 roku stan idelany! oto link do roweru

http://rowery.onet.pl/4,35,136852,800,scott_voltage_yz_4,sprzet.html

jestem osoba ciezka i chcialbym sie dowiedziec jakie czesci nalezalo by wymienic aby rowerek dal rade z duzym ciezarem jakim jestem ja:) co i na co wymienic aby jazda byla w miare komfortowa!!

bardzo dziekuje za pomoc!!

pozdrawiam

Napisano

link nie działa...

link dziala tylko musisz skopiowac caly link i wkleic do przegladarki i bedzie dzialalal

Wszystko zależy od tego jak ciężki jesteś...

waze ok 125 kg

Napisano

Według mnie trzeba będzie wymienić amortyzator,ponieważ w swoim scott'cie (podobna grupa cenowa) miałem jakiś strasznie mięki a ważę 70kg,tu może być (ale nie musi) też mięki tym bardziej przy twojej wadze.

Napisano

Według mnie trzeba będzie wymienić amortyzator,ponieważ w swoim scott'cie (podobna grupa cenowa) miałem jakiś strasznie mięki a ważę 70kg,tu może być (ale nie musi) też mięki tym bardziej przy twojej wadze.

masz racje jest miekki!!a poiwedz na jaki ewentualnie wymienic??z regulacja??

a powiedz jak z kolami dadza rade???

Napisano

Nie wiem ile możesz wydać, ale jak chcesz amorek zmieniać to potrzebna Ci będzie jakaś pancerna konstrukcja np. Tora.

Podobnie ma się z kołami, na pewno jakieś grubsze szprychy 2.0 i do tego wzmocniona obręcz pasująca do tego przedziału wagi może Mavic 719 czy 819 albo jakaś obręcz Dartmoor'a.

Napisano

Najlepiej jak byś określił swój budżet. Byłoby łatwiej Ci doradzić. A obręcze jak najbardziej polecam Dartmoor'a.Nie dawno złożyłem sobie koła z obręczami Dartmoor Trixie i miodzio :thumbsup: , na dodatek masz do wyboru różne kolory(ja mam białe ;) ) aha przypomniałem sobie ,że w moim scott;cie najpierw zmieniłem amor a jakiś może miesiącu temu hamulce i koła.Oryginalne koła po prostu nie wytrzymywały już co chwile łapały luzy na piaście,to się nyple odkręcały :rolleyes: . U mnie wystąpiło to po ok 2 latach (wtedy nie ważyłem jeszcze 70kg)a Ciebie może dużo szybciej dlatego musisz mieć na uwadze koła (nie teraz ale za jakiś czas).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...