Zenit Napisano 24 Maja 2010 Napisano 24 Maja 2010 Witam, chciałbym prosic was- doswiadczonych userow tego forum o doradztwo w jakze waznej sprawie jaka jest kupno nowego roweru. Mam 16 lat, waże 75 kg, moj wzrost to 181. Rower ma slozyc do jazdy glownie po drogach asfaltowych, teren dosc zroznicowany, co chwile wieksza lub mniejsza gorka. Jednak nie moze to byc rowerek ktorym pojezdze tylko po zwyklych drogach, calkiem czesto jezdze rowniez po piasku, kamieniach, zwirze i innego typu nawierzchni, innymi slowy po lasach, polnych drogach, drogach asfaltowych itp. Do tej pory jezdzilem na rowerze komunijnym(czyli troszku juz sie zluzyl), był to rowerek kupiony w supermarkecie za jakies 700 zl wtedy, wiecej szczegolow nie znam, jezdzilo mi sie na nim bardzo dobrze, jednak minimalnie z niego wyroslem i minimalnie sie zepsul(rozwalone przerzutki, oska peknieta kilka razy, cale kolo wymieniane 2 razy). Wygladal zupełnie tak samo jak ten: Wracajac do tematu... Jaki rower mi doradzicie? Cena moze wahac sie do max 2000 pln. Z gory dziekuje za pomoc, pozdrawiam : )
enussss Napisano 24 Maja 2010 Napisano 24 Maja 2010 bierz jakas sztywna rame 18'- 19' proponuje ci samemu zalozyc rower za 2000 zl mozna miec juz cos lepszego:) zobacz rame corratec x-vert wazy 1,9kg ale geo i wykonanie dobre, kosztuje ok 500 zl. Czesci niektore uzywki niektore nie, mozna naprawde czasami dostac super czesci w super stanie za supe cene. do tylu deorka lub slx ci spokojnie starczy:) kaseta 9 slx korba <mysli> hollowtech ostatnio widzialem na allegro wraz z suportem na octalinku za 130 zl, koła dostaniemy za jakies 200 zl dobre uzywki, hamulce v-brakei avidy z wymienianymi okladzinami dwie pary za jakies 90 zl z klamkami widzialem, manetki deorki starcza ok 120 zl, lancuch ok 30 zl, opony schwalbe jakies ok 120 za dwie sztuki. wychodzi 1510 zł siadelko bierzes ze starego roweru sztyce tak samo keirownica z mostkiem bontrangera za jakies 150 zl, wychdozi 1660 + amor przedni powiedzmy Rock Shox Dart 2 za jakies 200 zl uzywke da rady kupic i zostaje ci 120 zł na serwis itd itd:) masz rower pod swoje wymagania na bdb sprzecie... mozna pow ze do xc da spokojnie rady:) a jesli cie to nie zadowoli, to popatrz po allegro na jakies uzywki treka scotta, albo jakis nowy cube lub kross hexagon v3 cos chyba ok 1,3 tys chodzi:)
kamilwojciech88 Napisano 29 Maja 2010 Napisano 29 Maja 2010 Witam wszystkich, Czy jest mi wstanie ktoś doradzić jaki rower trekkingowy lub crossowy mógłbym kupić do 1700zl? Albo czy jesteście wstanie znaleźć rower z lepszymi parametrami, za taką cenę, niż ten -> http://www.allegro.p...nduro_lodz.html Znalazłem jeszcze coś takiego: http://www.allegro.p..._40_taniej.html Jestem laikiem jeśli chodzi o rowery, ale patrząc po parametrach to za taka cenę ciężko znaleźć coś lepszego. Co myślicie, kupować?? A może dostanę gdzieś taki rower taniej? Z góry dzięki za odpowiedź
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.