Skocz do zawartości

[kaseta] Ocena stopnia zużycia

extreme84

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

miałem tą kasetę wymienić razem z łańcuchem, który jest już mocno wyciągnięty, ale rozebrałem, umyłem wszystkie zębatki i wydaje mi się (choć nie jestem specjalistą), że nie wygląda jeszcze tak źle. Prosiłbym znawców o ocenę stopnia jej zużycia i czy bezproblemowo przyjmie nowy łańcuch (shimano HG-40)? Z góry dzięki:)

Oto fotki:

Zębatki z przodu

Zębatki z tyłu

Bok kasety 1

Bok kasety 2

ostatnio tak kupowalem wolnobieg na wygląd i powiem tak, na zdjeciach wygladal calkiem ok lecz po zalozeniu lancuch skacze, ty masz ten komfort ze mozesz kupic najpierw lancuch i sprobowac czy bedzie skakal, jak bedzie dokup kasete :(

• 4 miesiące temu...

Podepnę się pod temat z moją kasetą do oceny (szczególnie zębatki 5,6,7 mnie martwią):

http://i55.tinypic.com/5wb6hd.jpg

SLX 11-32

Przebieg dokładnie 2500km, regularnie czyszczona i zmieniane rotacyjnie 3 łańcuchy Connexa. Nie myślałem, że przy takim dbaniu jak opisałem tak szybko pojawią się objawy zużycia...

Tak BTW jakie znacie najtwardsze 9 rzędowe kasety górskie?

• Mod Team

Noo 7 ma już dość :D 1-3 prawie nowe , 4 lekko zuzyta 5-6 troszke bardziej. Co do twardych kaset rozsądnym wyborem cena-jakość jest kaseta XT.

Samo dbanie o naped nic nie da jak sie głownie jeździ najednej zebatce. Z tego co tu widać masz głównie zjedzoną 7ke wiec prawdopodobnie masz za dużą korbe. załóż mniejszą z przodu i czesciej uzywaj 8-9

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...