extreme84 Napisano 24 Maja 2010 Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Witajcie, miałem tą kasetę wymienić razem z łańcuchem, który jest już mocno wyciągnięty, ale rozebrałem, umyłem wszystkie zębatki i wydaje mi się (choć nie jestem specjalistą), że nie wygląda jeszcze tak źle. Prosiłbym znawców o ocenę stopnia jej zużycia i czy bezproblemowo przyjmie nowy łańcuch (shimano HG-40)? Z góry dzięki:) Oto fotki: Zębatki z przodu Zębatki z tyłu Bok kasety 1 Bok kasety 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javman Napisano 24 Maja 2010 Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 ostatnio tak kupowalem wolnobieg na wygląd i powiem tak, na zdjeciach wygladal calkiem ok lecz po zalozeniu lancuch skacze, ty masz ten komfort ze mozesz kupic najpierw lancuch i sprobowac czy bedzie skakal, jak bedzie dokup kasete Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 24 Maja 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Jak dla mnie kaseta nie jest bardzo zużyta, myślę, że łańcuch przyjąłby się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipps Napisano 26 Września 2010 Udostępnij Napisano 26 Września 2010 Podepnę się pod temat z moją kasetą do oceny (szczególnie zębatki 5,6,7 mnie martwią): http://i55.tinypic.com/5wb6hd.jpg SLX 11-32 Przebieg dokładnie 2500km, regularnie czyszczona i zmieniane rotacyjnie 3 łańcuchy Connexa. Nie myślałem, że przy takim dbaniu jak opisałem tak szybko pojawią się objawy zużycia... Tak BTW jakie znacie najtwardsze 9 rzędowe kasety górskie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 27 Września 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Noo 7 ma już dość 1-3 prawie nowe , 4 lekko zuzyta 5-6 troszke bardziej. Co do twardych kaset rozsądnym wyborem cena-jakość jest kaseta XT. Samo dbanie o naped nic nie da jak sie głownie jeździ najednej zebatce. Z tego co tu widać masz głównie zjedzoną 7ke wiec prawdopodobnie masz za dużą korbe. załóż mniejszą z przodu i czesciej uzywaj 8-9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.