Skocz do zawartości

[Ciekawe ostrokołowe aukcje] allegro i ebay oraz sklepy internetowe II

KAZUMI

Rekomendowane odpowiedzi

nie podoba mi się rozdzielanie oryginalnego widelca od ramy i sprzedawanie tego osobno. ale widzę, że to jakaś nowa moda. niedawno pinarello tak poszło. oczywiście kto inny dostał ramę, a kto inny wideł. a sprzedający chyba liczy, że więcej zarobi? dla mnie to zwykłe cwaniactwo i nie kupiłbym od takiego...

Zdecydowanie taki "manewr" jest opcją na zysk. Gdybym przykładowo ja wygrał ramę to chciałbym mieć oryginalny wideł więc sprzedający liczy że w takim wypadku za wszelką cenę będę chciał go zdobyć i cena pójdzie w górę. Tak ja to nakminiam.

Jakie 45 lat? Ona jest z lat 80, i raczej nie malowana proszkowo tylko klasycznie, bo mieszać kolory w proszku - w ten sposób? Nie wiem skąd ktoś wziął informację , że proszek inna sprawa, czy to oryginał ? Dziwi mnie ta naklejka z oznaczeniem rur, ale się nie znam, w latach 80 nikt z małoletnich znajomych nie miał opcji na taki rower, co najwyżej romet sport.

Sam w " rodzinie" miałem Diamanta w stanie igła naprawdę z lat 50, który przestał na pawlaczu, ale niestety znikł. :(,

ale takie smaczki się zdarzają.

Inna sprawa, że to malowanie brzydkie dla mnie jest tak na oko i nie chciałbym jeździć na takim suprze. Chociaż ten błękitny metalik tak popularny też na romecie wygląda oględnie, a na Canonie bosko :)

http://www.fotoszok....ad/84793c63.jpg

Na tym zdjeciu to wyglada jakby mufa byla zalana od proszku. Te krawędzie nie sa wyrazne. No chyba, że jest zalana lakierem.

Wedlug mnie na 90% to nie jest oryginalny lakier.

Po "klasycznym" odbiciu lakieru i pyle farby wewnątrz widzocznym na tym zdjęciu wykluczam proszek.

Co do oryginału. Nie znam się i nie wypowiadam...

Niebieski to nie proszek i tu nie ma wątpliwości. Bardziej przypuszczałbym, że proszek był biały najpierw na całości, dopiero potem niebieski lakier.. koniec tematu :D

Co do aukcji z postu wyżej to mocno atrakcyjna cena, chciałbyś go zrobić na OK?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...