Skocz do zawartości

[Ciekawe ostrokołowe aukcje] allegro i ebay oraz sklepy internetowe II

KAZUMI

Rekomendowane odpowiedzi

To ciążowe siodło. Moja żona jeździ i bardzo sobie chwali. Najśmieszniejsze jest to, że kupiłem je za psi grosz w poznańskim bajkparku. Goście sprzedali mi je na zasadzie: bierz, bo to złom jakiś, każdy z nas na nim jeździł i jest niewygodne w cholerę.:)

ramka jest ciężka, duża i bez mufek to i nie dziwne że niedrogo, już od chłopaków kupowałem inne części

i wszystko było ok więc sądzę prawdopodobnie to jest Bianchi , ale ma pionowe haki wiec i tak do niczego :) , (ewent. SS z napinaczem)

To nie nisi, a poza tym strach na obręczy za 9 zł jeździć, chyba że ktoś sprzedaje bo nie ma na browara albo w ogóle się nie zna.

dokręcają takimi brelokami kontry a potem jadą na novateca że łapią luzy i zrywają słabe gwinty

Ukręciłem kiedyś klucz tego pokroju przy dokręcaniu koła.

była już tu mowa o tym Panu. Ma dużo fajnych szejów, ale robi z nich zły użytek składając byle jakie OK. Koła na szytkach-w ostrym nie do codziennej jazdy, szybko się zniszczą a to drogie zabawki. Tylna piasta pewnie klejona, więc ja tak raczej sceptycznie jestem nastawiony...

Kontra jest na gwincie lewym, zębatka na prawym. Czyli w trakcie jazdy zębatka się dokręca a w trakcie hamowania "dokręca" się kontra i wszystko ładnie działa. Jak kontra i zębatka są na tym samym gwincie to obydwie się prędzej czy później odkręcą/poluzują.

Ale na takich piastach flipflop joytecha jest inaczej? Tzn. kontra jest na innym gwincie niż zębatka (po stronie ostrego)?

normalne, że tak. są dwa gwinty o różnych średnicach i jeden jest prawoskrętny a drugi lewoskrętny, więc "samo" się nie powinno odkręcić. widziałeś kiedyś w ogóle jakąkolwiek torową piastę?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...