Krusto Napisano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 geometrie ramy mozna latwo zauwazyc po przeswitach miedzy opona a sama rama, czyli odleglosc tylnego kola miedzy rura podsiodlowa i przedniego miedzy rura skosna. No i same katy ramy.. poogladaj sobie zdjecia ostrych a na pewno zauwazysz roznice.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
negozi Napisano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 Problem widzę jeden - za 250/300 zł ciężko będzie znaleźć rower z zwartą budową. Niestety ale ogromna większość z nich to leniuchy. Pozostaje jeszcze pytanie do czego będziesz potrzebował tego ostrego. Jeżeli szybkie poruszanie się po centrum miasta miedzy samochodami pieszymi itp. to lepszy będzie zwarty, z drugiej jednak strony jeżeli w większości będą to proste możesz wziąć sobie ramę z leniwą geometrią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 dobra geometria to nie tylko zwinne zakręty, to także pozycja jazdy. przy leniwych kątach trzeba się bardziej 'wypinać', chyba że ma się do tego kierownicę turystyczną... przy geometrii typowo torowej (ostrzejsze kąty), naciska się na pedały bardziej z góry, co jest bardziej efektywne. Niby można to trochę zniwelować wysunięciem siodełka, ale to też nie to... mam nadzieję, że w miarę jasno to ująłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaasko Napisano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 przykład dośc jaskrawy kontra który rower wygląda na szybszy, zwinniejszy? to jest właśnie geometria, i tak właśnie te rowery jeżdzą. przykład nieprecyzyjny i mocno obrazowy, ale prosty i zrozumiały mam nadzieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kecaj999 Napisano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 Wszystko jasne, propsy za pomoc. Zgadzam się, że problemem jest ograniczony budżet, jednak mam nadzieję znaleźć coś w 200-300zł co spełni moje oczekiwania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pr5Rider Napisano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 ciężko Ci będzie, w tej cenie jednak możesz patrzeć na ramy. Mam pewną na sprzedaż ale musiałbyś trochę dołożyć jeszcze ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krusto Napisano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 nie wiem czemu ale to porownanie mnie tak rozbawilo Adaasko masz za to u mnie browara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kecaj999 Napisano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 http://allegro.pl/show_item.php?item=2263144499&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.&msgtoken=048a25b10f8bf5405c1e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d00be2ff62 Takie coś znalazłem, mieści się na styk w budżecie. Widać na zdjęciach coś niepokojącego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 Adaś słabo VS dwa srebrne ostre koła z czarnym siodełkiem , barankiem , niskimi obreczami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaasko Napisano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 moje było bardziej jaskrawe, nie dygaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 ROZ$%^y#ALA mnie ta ruska sprinterka ROOOOOOSJA to stan umysłu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kecaj999 Napisano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 Pany, bez OT. Proszę o komentowanie tego cuda z allelipa.pl, widać coś co dyskwalifikuje bolid, myślę, że geometria jest ok (coś między leniwcem a hardkorem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krusto Napisano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 250 orzelkow cena wywolawcza.. pojdzie za wiecej niz masz w budzecie bo rowerek jest w bardzo dobrym stanie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kecaj999 Napisano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 ano, nie widziec czemu wkrecilo mi sie ze to KT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
negozi Napisano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 Poszukaj może na jakiś stronach typu tablica.pl czy gumtree. Tam czasami można złapać ciekawe okazje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ivosmo Napisano 9 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2012 http://allegro.pl/ostre-kolo-koturny-do-kurierki-i2243237123.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 9 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2012 po prostu ######*em hahaha a no i błogosławieństwo campy ! Szkoda że nie 44 bo bym brał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krusto Napisano 9 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2012 przyznac sie ktory sobie jaja robi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 9 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2012 Kupujesz i potem z cywilnego wjeżdżasz bo towar niezgodny z opisem. A roweru to najlepiej szukać po ludziach, na osiedlach, ktoś nie ma na jaranie i sprzedaje szosę za stówkę albo i mniej bo się nawet na tym nie zna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 9 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2012 Tak z twoim merckxem było ? Jestem ciekaw który sobie takie żarty robi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikoPi Napisano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 http://allegro.pl/ostre-kolo-stalowa-rama-romet-super-55-cm-i2280232708.html fajna rama Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Siemka, mógłbym was prosić o podesłanie jakichś tanich torb kurierskich ? Ostatnio widziałem że wrzucaliście bench'a/ adidasa albo jeśli możecie coś polecić co mogę kupić w polsce tak naprawdę w granicach 120zł ? Potrzebuje tego do miesięcznika aby mieściło około 100sztuk. format a4 wysokość około 15-20cm po rozpakowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Kiedyś na forum było o tym, że tanie nie są kurierskie a kurierskie torby nie są tanie: http://allegro.pl/torba-kurierska-timbuk2-ostre-kolo-i2274220005.html Albo plecak: http://allegro.pl/plecak-kurierski-torba-kurierska-ostre-kolo-fixed-i2277690739.html Wtedy jesteś jak prawdziwy kurier Tak z twoim merckxem było ? Za 150 bo miał sentyment i musiał trochę na rowerze zarobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 no ale ja nie chce typowej kurierki, ta bench'a mi się spodobała i MikoPi ma mi pokazać jej ładowność, jak będzie git to będę polował. A co do tego plecaka, to nie potrzebna mi plandeka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stuey Napisano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Ciekawy: http://allegro.pl/ostre-kolo-vagacini-i2289320811.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.