Skocz do zawartości

[Ciekawe ostrokołowe aukcje] allegro i ebay oraz sklepy internetowe II

KAZUMI

Rekomendowane odpowiedzi

rzeczy limitowane i w kolaboracjach , czy to ramy czy buty czy co kolwiek innego mają astronomiczne ceny.

przykład?

http://www.ebay.pl/itm/RARE-Nike-Air-Max-1-Amsterdam-Hyperstrike-Parra-singed-US-9-5-NEW-/180835083916?pt=US_Men_s_Shoes&hash=item2a1a9c668c#ht_608wt_1270

.

Mamy też Colnago w kolaboracji ze STASH

Witam,

Jestem na etapie poszukiwań roweru/części/dawcy do budowy ostrego koła. Mój budżet jest mocno ograniczony... Znalazłem na allegro takie rowerki:

http://allegro.pl/show_item.php?item=2228189201

sprzedawca napisał mi cos takiego:"DLUGOSC RURYPODSIODLOWEJ 60 CM POZIOMEJ 58 CM.RAMA PROSTA I SZTYWNA.GWINTY W STANIE SREDNIM"

http://allegro.pl/klasyczny-hercules-meski-hamulec-bebnowy-poznan-i2258765861.html

Czy te rowery nadają się na budowę ostrego koła (chodzi mi o geometrię ram)?

umiesz czytać skoro zacytowałeś to co ci napisał sprzedawca, więc przejrzawszy to forum powienieneś wiedzieć, że do jedyne, czego wymaga się od ramy to długie haki.

chyba, że mocno niedowidzisz to Ci powiem - oba nadadzą się pod ostre, zarówno SZOSOWY peugeot i TURYSTYCZNO-MIEJSKI hercules.

Dzięki za odpowiedź, z moim wzrokiem wszystko OK.

Chciałbym, żeby ktoś wypowiedział się czy na zdjęciach widzi coś niepokojącego (jakieś naprawy, czy ślady po dzwonach itp)

Z tego co widzę ten herkules wygląda na zadbanego, ale z kolarką jest inaczej... (ma widełki w innym kolorze?)

Czy cena tych rowerów nie jest wygórowana?

Który będzie lepszą bazą na budowę ostrego?

Mile widziane inne propozycje, uwagi :)

Peugeot jest rzeczywiście w słabym stanie i 250 zł za coś takiego to może być dużo. To że widełki są winnym kolorze to nic specjalnego - najprawdopodobniej były po prostu chromowane jednak z tego chromu dużo nie zostało i ciężko będzie Ci to doprowadzić do normalnego wyglądu. Korba stara na klin, koła też nie za ciekawie wyglądają.

Co do Herculesa to Twoje wydatki mogą ograniczyć się do: 130 zł piasta novateca, 10 zł szprychy + nyple, 50 zł baranek/prosta kierownica no i około 50 za jakieś siodełko. Musisz jednak pamiętać że Hercules ma leniwą geometrię i demonem zwinności to on nie będzie.

gość nie jest zainteresowany... pisał, że jest duże zainteresowanie rowerkiem i nie zejdzie z ceny:/

Będę szukał dalej...

Bierz Puga i nie marudź, rower jest po prostu zapuszczony, a nie zniszczony. Żadnej korby na klin nie ma. zmieniasz tylko piastę tylną, wywalasz balast, wszystko myjesz, smarujesz, wymieniasz łożyska, chromowany widelec przelecisz druciakiem i będzie wyglądał jak milion $

pozdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...