elziomallo Napisano 14 Marca 2012 Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 A mnie jeden szlifierz przeżartą kretem ultegrę na lustro za dychę zrobił ;] Szukajcie szlifierzy, najlepsi fachowcy rzadko trzeźwi są niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 14 Marca 2012 Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Mega ciekawy set obręczy ambrosio montreal do ładnego klasyka. Rzadko spotykany czerwony kolor i do tego stan NOS http://allegro.pl/obrecze-szosowe-na-szytke-ambrosio-montreal-32-otw-i2199897207.html Patrzcie jak ładnie wyglądają w rowerze Tylko tu z większą ilością szprych. Aż szkoda do nich montować hamulce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonton Napisano 14 Marca 2012 Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 siedzenie trzy dni z rękami w wodzie nie jest niczym przyjemnym, a na szybko nie da się tego dobrze zrobić. no właśnie mi się nigdy nie chce polerować. nie mam do tego cierpliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peugeotcarbolite103 Napisano 14 Marca 2012 Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 bonton, do czasu gdy zobaczysz różnicę względem bazy wyjściowej i efekt końcowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madmanpl Napisano 14 Marca 2012 Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 "TANIE" piasty DURA ACE TRACK ? http://rowerdlaciebie.blogspot.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MsR Napisano 15 Marca 2012 Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Co myślicie o tej aukcji?? http://allegro.pl/ostre-kolo-fixed-rama-puch-59cm-w-wa-i2209974938.html . Warto inwestować?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreeek Napisano 15 Marca 2012 Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 rama jakaś taka rozlazła, ogólnie chyba nie warty tej ceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Papista Napisano 15 Marca 2012 Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Co myślicie o tej aukcji?? OSTRE KOŁO fixed rama PUCH 59cm W-wa (2209974938) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. . Warto inwestować?? To nie jest szosowa rama, tylko rama od roweru miejskiego typu niemiecka koza. Solidna, ale ciężka. Wiem, bo ostatnio miałem taką w ręku. Korba to stalowy romet, ale tylko prawa, bo lewa to niewiadomo co. I na pewno nie waży 8,5 kg. Jak sprzedawałem taką ramę na złom, to ważyła prawie 8 kg:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 15 Marca 2012 Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Piasta pewnie pod wolnobieg a nie ostre więc bez sensu. Cena z kosmosu za takie coś. Za tyle złożysz coś naprawdę dobrego zbierając części Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MsR Napisano 15 Marca 2012 Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 W takim razie wielkie dzięki za odradzenie. Jeżeli mówicie że za takie pieniądze da się złożyć coś lepszego to nie pozostaje mi nic innego tylko podszkolić się trochę w temacie i składać :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elo78 Napisano 16 Marca 2012 Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 W takim razie wielkie dzięki za odradzenie. Jeżeli mówicie że za takie pieniądze da się złożyć coś lepszego to nie pozostaje mi nic innego tylko podszkolić się trochę w temacie i składać :D. A jeżeli będziesz miał farta to kupisz gotowe, lepsze ostre w tej cenie. Dosyć długi czas ludzie stosują dziwny przelicznik ceny odnośnie ostrego. Realna wartość roweru plus jakieś 400 zł . Ale czasami na allegro są fajne oferty, poluj . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 16 Marca 2012 Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Bo hipsterzy maja kase i nie chca czekac, sprzedawcy o tym wiedza i stad takie ceny rowerow z ostrym kolem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bvzvmbvrra Napisano 16 Marca 2012 Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Ja swój rower trzymam w domu. Na ulice nie wychodzę, tam hipsterzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 18 Marca 2012 Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Czyli, że nie mam racji? Ogólnie tak jaśniej trochę, bo coś nie łapię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 18 Marca 2012 Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Masz rację, sprzedając swojego też chciałem wyrwać jakiegoś hipstera stąd ta cena. U mnie to był koszt wykonania + ponad 200zł : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 18 Marca 2012 Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Jakaś marża musi być, to jest tak: my zarabiamy bo jest drogo to ok, kasa leci, ale jak ktoś zarabia na nas i sprzedaje w wyższej cenie to już jest marudzenie, taka ludzka natura:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 18 Marca 2012 Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 No niestety, też mi się niektóre ceny nie podobają. A jeśli chodzi o kompletne OK, jeśli ktoś nie robi tego masowo to czasem trzeba włożyć w to trochę pracy i czasu więc ta marża biorąc to pod uwagę nie jest aż tak wyrafinowana. Bo kiepsko tak sprzedać rower za tyle za ile się go złożyło, jakiś zarobek i pokrycie poświęconego czasu musi być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 18 Marca 2012 Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Wszystko w granicach zdrowego rozsądku - jak masz fajny rower na fajnym osprzęcie to luz, ale np: http://allegro.pl/bocama-ostre-kolo-klasyczna-szosowka-poznan-i2202779218.html Za co tyle kasy? Kupić można normalna szosę, opylić cały osprzęt i składać ostre. Chociaż jakbym sprzedawał swój to też bym lekko zawyżył, chociażby w celu lekkiej negocjacji. Sam kupiłem gotowe ostre, strasznie drogo jak na to co tam było, tyle tylko że miałem kasę z ubezpieczenia za wypadek + sprzedałem części z tego ostrego i starej szosy i bilans był korzystny. Teraz z tego roweru została tylko rama, kiera i sztyca. No i jeszcze na dokładkę: http://allegro.pl/rower-ostre-kolo-i2187057249.html Nie ma to jak dobry opis i zdjęcie(no i ta waga - UCI illegal) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 18 Marca 2012 Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Co do tej bocamy to sam nie wiem skąd ta cena. Tylna piasta to maillard pod wolnobieg czyli idzie się zabić. Nic specjalnego w niej nie widzę chociaż gdyby ta piasta to był jakiś joytech to te 400zł można by było dać. A ten drugi link ... brak mi słów i tyle nic więcej nie mam do dodania. Marian600 tak w ogóle. to muszę odłożyć trochę kasy to wpadnę z OK do głogowa i przy okazji skoczymy na giełdę do Lubina po jakieś fanty : )Ale to jeszcze dam znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 18 Marca 2012 Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Wiesz jakby tam w ogóle kiere dowalić normalną, korby, pedały, tak jak mówisz tylną piastę, włożyć trochę pracy i zrobić z tego maszynę to fakt byłoby ok a tak to jest skok na kasę, a nuż ktoś się skusi. Raz drugi wystawi i w końcu ktoś może łyknie; no i tak jak sie umawialiśmy, tylko ja na razie też jestem prawie bez kasy więc nie ma co się spieszyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 18 Marca 2012 Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 No tanim kosztem można by było zrobić z tego naprawdę fajny rower, ale niektórzy wolą polecieć na łatwiznę i przez nich ktoś np. traci zęby bo wsadzają takie piasty. No ja myślę że będę na pewno na święta wielkanocne jak co roku więc można jakąś czillową jazdę po obiadku odbyć o ile uda mi się przemycić OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fyl Napisano 20 Marca 2012 Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Prawdziwa TORPEDA!! http://allegro.pl/kolarzowka-ostre-kolo-fix-polecam-nowe-kola-i2216202231.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 20 Marca 2012 Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 I chyba gość sam to licytuje, masakrycznie rozlazły ten rower i jeszcze ten opis: "pedała", skąd się to w ogóle bierze? Bo nie mam pojęcia jak można odmieniać tak słowo pedał.. Hablababla15 PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreeek Napisano 20 Marca 2012 Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Mi się najbardziej podoba "Wyglądem przypomina FIX-owe rowery." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 20 Marca 2012 Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Wygląda jakby do jego kół chwilę wcześniej były doczepione liny, i właśnie się skończyły mistrzostwa świata w przeciąganiu. Rozjechany jest elegancko, istny czoper. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.