Skocz do zawartości

[Ciekawe ostrokołowe aukcje] allegro i ebay oraz sklepy internetowe II

KAZUMI

Rekomendowane odpowiedzi

Mega ciekawy set obręczy ambrosio montreal do ładnego klasyka.

Rzadko spotykany czerwony kolor i do tego stan NOS

http://allegro.pl/obrecze-szosowe-na-szytke-ambrosio-montreal-32-otw-i2199897207.html

Patrzcie jak ładnie wyglądają w rowerze

4508029320_9bff0a5874_b.jpg

Tylko tu z większą ilością szprych.

Aż szkoda do nich montować hamulce.

To nie jest szosowa rama, tylko rama od roweru miejskiego typu niemiecka koza. Solidna, ale ciężka. Wiem, bo ostatnio miałem taką w ręku.

Korba to stalowy romet, ale tylko prawa, bo lewa to niewiadomo co. I na pewno nie waży 8,5 kg. Jak sprzedawałem taką ramę na złom, to ważyła prawie 8 kg:)

W takim razie wielkie dzięki za odradzenie. Jeżeli mówicie że za takie pieniądze da się złożyć coś lepszego to nie pozostaje mi nic innego tylko podszkolić się trochę w temacie i składać :D:D.

W takim razie wielkie dzięki za odradzenie. Jeżeli mówicie że za takie pieniądze da się złożyć coś lepszego to nie pozostaje mi nic innego tylko podszkolić się trochę w temacie i składać :D:D.

A jeżeli będziesz miał farta to kupisz gotowe, lepsze ostre w tej cenie. Dosyć długi czas ludzie stosują dziwny przelicznik ceny odnośnie ostrego. Realna wartość roweru plus jakieś 400 zł :o . Ale czasami na allegro są fajne oferty, poluj ;).

No niestety, też mi się niektóre ceny nie podobają. A jeśli chodzi o kompletne OK, jeśli ktoś nie robi tego masowo to czasem trzeba włożyć w to trochę pracy i czasu więc ta marża biorąc to pod uwagę nie jest aż tak wyrafinowana. Bo kiepsko tak sprzedać rower za tyle za ile się go złożyło, jakiś zarobek i pokrycie poświęconego czasu musi być.

Wszystko w granicach zdrowego rozsądku - jak masz fajny rower na fajnym osprzęcie to luz, ale np: http://allegro.pl/bocama-ostre-kolo-klasyczna-szosowka-poznan-i2202779218.html Za co tyle kasy? Kupić można normalna szosę, opylić cały osprzęt i składać ostre. Chociaż jakbym sprzedawał swój to też bym lekko zawyżył, chociażby w celu lekkiej negocjacji. Sam kupiłem gotowe ostre, strasznie drogo jak na to co tam było, tyle tylko że miałem kasę z ubezpieczenia za wypadek + sprzedałem części z tego ostrego i starej szosy i bilans był korzystny. Teraz z tego roweru została tylko rama, kiera i sztyca.

No i jeszcze na dokładkę:

http://allegro.pl/rower-ostre-kolo-i2187057249.html

Nie ma to jak dobry opis i zdjęcie(no i ta waga - UCI illegal) :thumbsup:

Co do tej bocamy to sam nie wiem skąd ta cena. Tylna piasta to maillard pod wolnobieg czyli idzie się zabić. Nic specjalnego w niej nie widzę chociaż gdyby ta piasta to był jakiś joytech to te 400zł można by było dać. A ten drugi link ... brak mi słów i tyle nic więcej nie mam do dodania. Marian600 tak w ogóle. to muszę odłożyć trochę kasy to wpadnę z OK do głogowa i przy okazji skoczymy na giełdę do Lubina po jakieś fanty : )Ale to jeszcze dam znać.

Wiesz jakby tam w ogóle kiere dowalić normalną, korby, pedały, tak jak mówisz tylną piastę, włożyć trochę pracy i zrobić z tego maszynę to fakt byłoby ok a tak to jest skok na kasę, a nuż ktoś się skusi. Raz drugi wystawi i w końcu ktoś może łyknie; no i tak jak sie umawialiśmy, tylko ja na razie też jestem prawie bez kasy więc nie ma co się spieszyć :)

No tanim kosztem można by było zrobić z tego naprawdę fajny rower, ale niektórzy wolą polecieć na łatwiznę i przez nich ktoś np. traci zęby bo wsadzają takie piasty. No ja myślę że będę na pewno na święta wielkanocne jak co roku więc można jakąś czillową jazdę po obiadku odbyć o ile uda mi się przemycić OK

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...