Skocz do zawartości

[Ciekawe ostrokołowe aukcje] allegro i ebay oraz sklepy internetowe II

KAZUMI

Rekomendowane odpowiedzi

mnie przerażaja srednio klasyczne szpeje wyglądające jakby ktoś wyjął je z rzeki, gdzies blisko ujścia słonych źródeł - i podpisują to jako rarytas do renowacji...

fajne, do muzum, zeby zrobic tlo dla jakiegos czołgu smigającego po bagnach

A co do korby campy pista wystawionej na allegro, to też mi nie pasowało że dwa ramiona różne, nie jestem specem i nie znam wszystkich modeli więc zapytałem gościa czy ramiona są od dwóch różnych korb.

Odpowiedział: "Ramiona są od tych samych korb."

Więc coś z nim nie gra.

Łakomiłem się czy nie licytować, ale uznałem że nie ma co wydawać poważniejszego szmalcu na mieszankę.

Zauważcie łaskawie, że ta kierownica to nie youngtimer z lat 70-tych który mógł sobie leżeć w kartoniku tylko (o ile to prawda) szpej przedwojenny, co zmienia zupełnie jego klasyfikację. De facto części którymi się jaramy to leciutkie retro, ja używam ich bo są tanie i dobre. Wymaganie od 80-letniej kierownicy dobrego stanu wizualnego to lekka przesada ;] (Zakładam zardzewiałą powierzchnię a nie dziury na wylot).

A co do korby campy pista wystawionej na allegro, to też mi nie pasowało że dwa ramiona różne, nie jestem specem i nie znam wszystkich modeli więc zapytałem gościa czy ramiona są od dwóch różnych korb.

Odpowiedział: "Ramiona są od tych samych korb."

Więc coś z nim nie gra.

Łakomiłem się czy nie licytować, ale uznałem że nie ma co wydawać poważniejszego szmalcu na mieszankę.

ramiona oczywiście nie są kompletem, dodatkow są w koszmarnym stanie

Pytałem wcześniej o stan gwintów i kwadratów to mi nie odpisał. Po tym można wnioskować że są w słabym stanie, więc lipa. Ale stan wizualny nie jest koszmarem, jeszcze bym wyprowadził. Ostatnio polerowałem poobijaną szosową korbę DA, która była w gorszym stanie na wierzchu, sporo materiału musiałem zjechać, teraz jest diament.

Mam nadzieję że ta zebrana większa część milimetra nie sprawi że ją połamię :)

No po Twojej WSTĘPNEJ obróbce dużo materiału nie ubyło, ale jak było wgniecenie na kancie to tarłeś papierem ściernym trzymanym w palcach i kantu już nie było w tym miejscu. Żeby powrócić do kształtu przypominającego oryginalny musiałem owijać papierem drewniany klocek i tym jechać po całym ramieniu aż na całej długości zebrałem materiału tyle żeby zniknęło wgłębienie.

Nie potrzebna tu żadna dyskusja. Według mnie korbę będzie normalnie się użytkować, a różnica w wyglądzie to niebo a ziemia :)

Taką ją dostałem

http://desmond.imageshack.us/Himg41/scaled.php?server=41&filename=korbydajpg.jpg&res=medium

wgniecenia1jpg.jpg

Tak wygląda teraz

1000423c.jpg

Sześćsetka jest w tej chwili wystawiona na allegro jak coś :)

mariano, może mi wypolerujesz korby?

Jak srasz pieniędzmi to mogę Ci wypolerować :P

Zawsze jak coś poleruje to mówię sobie że robię to dla siebie i nigdy bym tego nie zrobił typowo na sprzedaż, bo się nie opłaca.

Jak polerowałem obręcze to zapewniałem siebie że nie będę tego więcej robił, bo już wychodziłem z siebie. A teraz poleruje drugi komplet :)

Za darmo czy za parę złotych to szkoda swojego czasu i nerwów, siedzenie trzy dni z rękami w wodzie nie jest niczym przyjemnym, a na szybko nie da się tego dobrze zrobić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...