Skocz do zawartości

[Ciekawe ostrokołowe aukcje] allegro i ebay oraz sklepy internetowe II

KAZUMI

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Niby tak, ale patrząc na przekroje profili czy wszystkie te blachy węzłowe to i tak jest znośnie. Ta rama jest naprawdę pancerna i nieźle przewymiarowana jak na szosowe warunki. Zresztą na stronie tenfour sami sobie napisali, co miał autor na myśli;

"Torro has 7 heavy duty gussets making it as strong as any Downhill frame, but it’s 77˚ head tube and seat tube angles bring back the feel of classic European Track Frames."

Napisano

Nasz stary znajomy Destroyer znów się pojawił. Pamiętam, że w zeszłym sezonie w ogóle nie odp. na maile, a teraz proszę, na Allegro się wystawiają :)

http://allegro.pl/ra...2166876550.html

nie miałem problemów z kontaktem z destro w 'tym' sezonie, za ramę custom liczą sobie 500zł + 100 za widelec (też można w granicach rozsądku dobrać geo).

Napisano

nie miałem problemów z kontaktem z destro w 'tym' sezonie, za ramę custom liczą sobie 500zł + 100 za widelec (też można w granicach rozsądku dobrać geo).

Ze stali rama za taką kaskę? Dobry biznes się wydaje. Ktoś już je testował? Warto?

Napisano

te 1850 gram na rame tak pokrzywdzoną tymi wspawkami to naprawde dobra waga... ja lajtując swoją rame szosową z aluminium, wyglądającą znacznie finezyjniej zaczynalem od 1925gram - skonczyłem na 1730 - tutaj z 1850 mozna by mysle zejsc na te 1700 spokojnie - a to juz nie tak tragicznie... tam jest masa wagi, wspawki przy główce, węzeł podsiodłowy, suport, dwie blachy w strone tylnich widełek, wystajace ######y na hakach...

zamówić to u mielca - bo ponoć mielec robi - zeby zrobili wersje bez wspawek, gołe alu itd - mogłoby wyjść ciekawie

Napisano

Pasiasty, Destro nie słynie z za######istych sprzętów, ale kasa nie wielka, wygór geometrii, stery 1 1/8 lub 1" do wyboru, właściwie całe geo również. tyle, że nie na mufkach i pewnie z niezbyt pięknymi spawami, jak to destro.

Napisano

destroyer zawsze z gównianej stali, gówniane spawy, często zdarzaly sie niedorobione gwinty, czasem jakos kiepsko dorobione główki, obrazu tragedii dopełnia ta "mufa" przy zacisku podsiodłowym, i srednica 26,4/

Napisano

Chyba mamy ze znajomymi szczególne szczęście bo nasze destro jeżdżą już długo. Ja od roku katuję model Jump(wcześniej przez 3 lata zabijany na FR przez kolegę), znajomy mam streeta od 2006 roku(jeździ nadal). Fixation(2009) jeździł pod dugim kolegą(seryjny łamacz ram na mufach) przez rok i jeździ obecnie u kogoś innego. Jak moja Koga Miyata padnie będę poważnie myślał o destro.

Napisano

Te Ukraińskie podobno mają niestandardowe gwinty (od sterów, suportu) i czasem tylne widełki maja 110mm rozstawu. PODOBNO.

Dziwi mnie fakt, że z miesiąc temu był wystawiony Rekord w podobnym stanie, ale z bonusami (sztyca, mostek, kiera, stery, suport) za 300zł albo 400zł i nikt się chyba nią nie zainteresował.

Napisano

Tamten rekord wyglądał trochę jakby miał skrzywioną górną i skośną rurę ale możliwe, że mam coś z oczami. A to, że gwinty są dziwne to fakt, przynajmniej stery w sowieckim standardzie. Rurki to też podobno kanaliza.

Choć jak się je odpowiednio potraktuje to mogą wyglądać wcale zgrabnie:

http://velospace.org/node/26966

Napisano

Gosc tez dobry, sprzedaje na dwoch aukcjach to samo i jeszcze wprost sie do tego przyznaje, chyba ze aukcja z kup teraz jest tylko dla zdjec. Ja bym nie bral od takiego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...