pjetr Napisano 20 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 http://warszawa.gumtree.pl/c-Sprzedam-sport-rekreacja-NOWY-suport-wklad-suportu-Campagnolo-RECORD-Carbon-super-cena-W0QQAdIdZ356555794 może kogoś zainteresuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
candle Napisano 21 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 http://allegro.pl/rama-na-ostre-kolo-i2155034199.html ciekawa geometria i cena, wykonanie z aluminium jednak, producent i rurki nieznane...ktos z was by ryzykowal?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 21 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 mielec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaasko Napisano 21 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 ciekawe czy mielec moglby zrobic mi taka rame, bez tych chamskich wspawek, i dać normalną gwarancje, ze brak tych chamskich plaskownikow nie wplynie jakos na wytrzymalosc ramy, geo dosc fajne, zwarte na tych ramach, cena bdb... wykonanie pewnie jak to mielec, zadne, to to mozna jakos nadrobic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 21 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Niezła kopia Torro. pewnie stąd te wspawki. Wątpię, żeby to miało znaczenie w wytrzymałości, raczej 'aerodynamika'. Swego czasu kontaktowałem się z mielcem, ceny mają niezłe, a pełen custom przy tym. Ceny chyba w zależności od skomplikowania konstrukcji i rozmiaru rur. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brkzzz Napisano 21 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Miałem tę ramę w ręce. Producent - Bikepol Mielec. Rurki - Alu to 7020T6, odpuszczane jak sama nazwa wskazuje. W kwestii jakości nie mam nic do zarzucenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasiasty Napisano 21 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 To ja może skorzystam z okazji i zapytam o różnice między alu a stalą. Jeżeli był taki wątek to bardzo bym prosił o wskazanie. Czy macie jakieś porównanie ram alu i stalowych w kwestii wrażeń z jazdy? Nie interesują mnie kwestie czysto teoretyczne, współczynniki sztywności, etc. Na czym Wam się lepiej jeździ, dlaczego, na czym polegają różnice? Czy lepiej kupić nową ramę alu czy starszą stalówkę na dziurawe polskie miasta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 21 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 http://allegro.pl/widelec-szosowy-reynolds-531-campagnolo-ostre-kolo-i2121348900.html jak dla mnie niezła patologia ! 198zł za stalowy widelec ?! Ogólnie koleś ostatnio odwala taką maniane z cenami że brak słów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smurv Napisano 21 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 patologia ? deficytowy towar wiec ma swoja cenę... przez ostatni rok na alledrogo były 3-4 widelce na mufach ...a ten bynajmniej nie jest najdroższy... a co do samego sprzedawcy to chyba jesteś trochę rozgoryczony że nie stać Ciebie na wszystko co byś chciał ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 21 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Moja sprawa na co mnie stać, a na co nie. Biorąc pod uwagę wcześniejsze ceny jakie osiągały jego aukcje a te które są to teraz to dla mnie jest to swego rodzaju patologia. Rozumiem że niektóre rzeczy są nie do zdobycia i w niektórych przypadkach ceny są słuszne ale przerzutka 105 za 80zł, manetki 105 za 48 zł ? Spoko uznajmy to za sposób na grubszy zarobek kiedy nie ma sezonu na te części itp. ale jego ceny były rozsądne do czasu. Takie jest moje zdanie i jak go nie zmienię. Z resztą żarty z tego kto ile ma raczej nie są fajne, co jeśli byś trafił na kogoś kto naprawdę niewiele posiada ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brkzzz Napisano 21 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Cena jest zdecydowanie większa niż wartość. To po prostu taka taktyka a la ebay: wystawiamy wiele rzeczy po zawyżonych cenach, jak jeden wskoczy to i tak jest zarobek. Z drugiej strony ceny starszych części są zdecydowanie wyższe niż choćby sezon temu. Witaj globalny rynku. Czas skupować części z bazarów, żeby nasze wnuki miały okazały spadek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madmanpl Napisano 22 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Ja jakiś czas temu od tego typa kupiłem widelec stalowy na columbusie za 120zł a jest w dużo lepszym stanie niż ten za 200. Wydaje mi się ze on ostatnio podwyższył ceny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobbudowniczy Napisano 22 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Ja to w ogóle jestem zdruzgotany stanem rzeczy. jak zaczynałem z OK to porządna ramę szosową można było dostać za 100 z przesyłką i w komplecie był widelec sztyca suport czy inne duperele. teraz ceny za gole ramy często bez oryginalnego widelca lecą w kosmos! jak bym wiedział jak będzie bym brał kredyt i kupował wszystkie a co do tego kolesia to tez zauważyłem że ma ceny takie jakieś nie wiadomo za co liczone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peugeotcarbolite103 Napisano 22 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Ceny może i z kosmosu, ale nick z allegro : topceny01 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Papista Napisano 22 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Trzeba uważnie oglądać zdjęcia tego pana, z doświadczenia wiem, że są ciut lepsze niż rzeczywistość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateuszo Napisano 23 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 RAMA NA OSTRE KOŁO (2155034199) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ciekawa geometria i cena, wykonanie z aluminium jednak, producent i rurki nieznane...ktos z was by ryzykowal?? słabo jezdzić na podróbkach co do jakości to wystarczy sie chwile zastanowić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaRozpruwacz Napisano 23 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Akurat jest to całkiem solidna rama. Czy podróbka - nie wiem, jak zamówisz u Orłowskiego kopię istniejącej ramy to podróbka czy nie? Mielcowi do Orłowskiego oczywiście daleko, ale ceny mają naprawdę niskie. Robią też ramy do tandemów i grawitacyjnych wynalazków. Manufaktura na każdą kieszeń i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateuszo Napisano 23 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Akurat jest to całkiem solidna rama. Czy podróbka - nie wiem, jak zamówisz u Orłowskiego kopię istniejącej ramy to podróbka czy nie? Mielcowi do Orłowskiego oczywiście daleko, ale ceny mają naprawdę niskie. Robią też ramy do tandemów i grawitacyjnych wynalazków. Manufaktura na każdą kieszeń i tyle. www.tenfour.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaRozpruwacz Napisano 23 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Mhm, rozumiem że tenfour sam spawa ramy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweloko Napisano 23 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Czy to do muzeum się nada czy nie? http://allegro.pl/kolo-rowerowe-i2152051519.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 23 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 tenfoury też są robione w mielcu, a to, co się pojawia na allegro to tańsze, nietrzymające bzdurnej geometrii sztuki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaRozpruwacz Napisano 23 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Liczyłem że kolega mateuszo sam odpowie na to pytanie;) Pomijam fakt, że nie sądze by tenfour w jakikolwiek sposób projekt ramy zastrzegł. Przyznam, że zawsze mi sie te ramy podobały, mimo że geometria totalnie nie dla mnie. Tak przy okazji, to Mielec ma też opcję szlifowania spawów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elo78 Napisano 24 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 http://allegro.pl/kierownice-szosowe-huragan-jaguar-zzr-i2155866055.html A co tam, podziele się. Fajna alterantywa jak ktoś chce kierwniczke ala torową Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brkzzz Napisano 24 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 słabo jezdzić na podróbkach co do jakości to wystarczy sie chwile zastanowić Teraz to się popisałeś. Jak już mówiłem, miałem tę ramę z allegro w ręce, każdą spoinę i gwint obejrzałem 2 razy, nawet zważyłem z ciekawości. Widziałem również niejakiego "tenfour torro" i powiem Ci tak - to jest ta sama rama, z prawie identycznego stopu i prawdopodobnie spawana przez tego samego człowieka. Są to jedynie jakieś wersje prototypowe albo, że tak powiem, outletowe. Co więcej - nawet wolę te wersje "no name", bo są zawsze ciut inne i wtedy miałbym jedyną ramę o takich wymiarach, a nie powielone w iluś tam egzemplarzach "torro". Jeśli ktoś zamierza płacić ~4 razy więcej za samo wybite logo przy hakach to chyba nie ma co robić z pieniędzmi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
candle Napisano 24 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Chętnie poczytam więcej opinii na temat tenfour... Szukam własnie ramy torowej w cenie niższej niż 1000 pln, może być używka. Moja aktualna szosówka Kogi jest po wypadku, wgnieciony tylni wideł i trochę to odczuwam. Fajne te ramy wizualnie, chociać wolałbym stalowe i na cieńszych rurkach... Co do geometrii to pewnie można się z nimi dogadać. Nie chcę jednak brać w ciemno. Bedę wdzięczny za każde info! pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.