Skocz do zawartości

[Ciekawe ostrokołowe aukcje] allegro i ebay oraz sklepy internetowe II

KAZUMI

Rekomendowane odpowiedzi

Papista, znasz jakieś " tu i uwdzie w Warszawie " ?

W Wawie to nie, ale analogicznie do innych miast:

giełdy samochodowe,

giełdy staroci,

no i chyba tata tej Twojej nowej koleżanki ma w garażu starą szosę na sześćsetce i ponoć sprzeda ją za mały hajs:)

Tyle to wiem i ja, spodzieałem się jakichś konkretów ;)

To już musisz jej zapytać:)

A tak n aserio, to w samej Wszawie może być słabo, ale może można jechać w województwo i trafić na fajną okazję na rynku w sobotę.

W Wielkopolsce często ludzie sprzedają rowery przy spożywce, pewnie w Kongresówce też tak jest:)

http://allegro.pl/ostre-kolo-fausto-coppi-campagnolo-record-i2077394488.html

no i pytam się tego dita - masz ty rozum i godność człowieka?

rama nie ma nic wspólnego z columbusem, do tego OSTRE NA KRÓTKICH HAKACH Z SZYBKOZAMYKACZAMI?

ZA CO TY PŁACISZ ZUS, ZA NIEPEŁNOSPRAWNYCH UMYSŁOWO PRACOWNIKÓW którzy ostre koło widzieli na rysunku?

weź to zdejmij z internetu człowieku zanim zabijesz kogoś bo się ośmieszasz.

Ale że co?

Chcesz żebyśmy licytowali się, kto ma tańsze części albo więcej farta w znajdowaniu szpeja?

Tak się składa, że teraz ciułam żonie fajnego singla i nie zamierzam wydać nań więcej niż 600 zł.

Będzie to dameczka na peżociku z reynoldsa 531, korby s600, most taki jak Twój, koła podobne do tych Gipiemme, co stoją 180 na aledrogo (ale nie takie same:-), Większość tego szpeja to NOS, więc uwierz mi, że można, zresztą sam o tym wiesz:-)

Oczywiście, jeśli nie wiesz, to z chęcią opublikuję tutaj kosztorys, jak już rower będzie jeździł.

A, i jeszcze chciałem powiedzieć, że słowo witaj ma swoje, ściśle określone znaczenie. Semantyka, Panie...

Witam ponownie Pana co uzywa ciekawych slowa by wypowiedz "madrzalsza " byla... Rame perzocika na chodniku znalazles czy kupiles za 20zl? Zalatw mi rame Gibi taka jat ta nowa lub podobnej klasy szpeje...;) absurdalne sa Twe wyliczenia. W dalszym ciagu zamawiam 30 sztuk a moze nawet 50 bo znajmoi z fixowych sklepow tez z mila chcia kupia po 800zl takie Gibi jak me..Pozdrawiam dawit

Ostre koło - Fausto Coppi Campagnolo Record (2077394488)  - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

no i pytam się tego dita - masz ty rozum i godność człowieka?

rama nie ma nic wspólnego z columbusem, do tego OSTRE NA KRÓTKICH HAKACH Z SZYBKOZAMYKACZAMI?

ZA CO TY PŁACISZ ZUS, ZA NIEPEŁNOSPRAWNYCH UMYSŁOWO PRACOWNIKÓW którzy ostre koło widzieli na rysunku?

weź to zdejmij z internetu człowieku zanim zabijesz kogoś bo się ośmieszasz.

Witam Widziales te hakiz bliska? Potrzebujesz dlugich torowych suwnic aby naciagnac lancuch? Moze sily nie masz? A moze Cie boli ze nie masz z czego lub nie umiesz zakabinowac zeby i taka rama latala? Idz do Taty popros o 2tys PLN kup sobie ramke z pieknymi dlugimi hakami w sklepie i skladaj ostre wzorowe jak chlopaki w NY przykazali...Przypominam ze mieszkamy w Polsce i czesto trzeba latac na rowerach za 800zl a ze hak nie z żurnala ;) trudno. Dam Ci dobra rade mysl a pozniej pisz.Pozdrawiam dawit

ditbicycles01

Ja mam dwa zastrzeżenia co do tego fixa http://allegro.pl/ostre-kolo-fausto-coppi-campagnolo-record-i2077394488.html

O ile pamiętam columbus robił tylko rurki stalowe nie alu - wypadałoby poprawić.

Campagnolo record (chodzi mi o tył) były robione w wersji strada i pista , ta która siedzi w tym rowerku to która z nich ? Jeśli napiszesz to co myślę to dopisz ,że kupujący będzie jeździł na własne ryzyko i najlepiej niech jeździ na podwórku gdzie nie ma ludzi, aut , autobusów i tramwajów ; ) No chyba że co każde hamowanie zejdzie i dokręci zębatkę oraz kontrę :) Jeśli to ta druga to zwracam honor.

o.witamy pana sprzedawca.

w sumie ja nic nie kupowałem, ale też się przyczepię a konkretnie o tłumaczenia na ebayu

łożyska maszynowe to cartridge a nie machine bearings

wolnobieg to freewheel a nie sprocket

amortyzator to suspension fork a nie shock absorber

bębenek kasety to spline a nie drum.

oś (piasty) to axle a nie axis

bieżnia łożyska to race a nie race-way

zacisk piasty to skewer a nie hubclimb

to co najbardziej mi się w oczy rzuciło.

aaa i tutaj stery kulkowe by orzechowy damian:

OSTRE KOŁO, rama NOWA stalowa, koła 28 cali (2062752727)  - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

ogólnie to widać, że rowery są na handel składane z tego co wpadło w ręce na warsztacie - co do cen nie wypowiadam się.

WitamTu sie zgodze bledy moga byc gdyz kolega pracownik korzysta zywo z online tlumacza i coz moze sie nie zgadzac z super fachowem nazewnictwem. Poprawimy to;)To nie jest tak ze skladamy co popadnie, najczesciej zaczynamy od ramy lub kol i to do nich dostosowojemy reszte. Nie zawsze sa to wspaniale ramy torowe, jesli nam sie uda naciagnac lancuch na krotkim haku, testerzy przejada i jest ok to mozna sprzedawac rower. Sami widzicie co jest do kupienia u nas w kraju, wiem, NIC. Jak jest to cena zabija. Sprzedajemy na alle, jak sami widzicie inni juz tez kombinuja i przerabiaja co sie da..Sklepy fixie stoja i patrza bo kogo stac na ich drogie rowery albo ramy...Kolorowe czesci i akcesoria tez sa za drogie. Jesli to kokurencja mnie tu oczernia to trudno widocznie charakteryzuja sie wspaniala Polska cecha "bezinteresowna zawiść". Rada dla kokurencji, robcie swoje i nie zajmujcie sie przeszkadzaniu innym, a tez dacie rade;)Dzieki za wykaz bledowPozdrawiam dawit

Ja tam sie nie odzywam , bo jeszcze obręczy nie dostałem , nie bede nic mowil , bo jeszcze po zlosci krzywą dostane :*

hahahaha.

Na bank bedzie krzywa bo to z mojgo kata z tylu;)Panowie jeszcze sie taki nie urodzil co by wszyskim dogodzil pamietajcie....Pozdr

Człowieku ośmieszasz się , drugą Amerykę chcesz odkryć?

Nie jeden walczył już z punktowymi hakami , gra ale na chwile , później łańcuch się wyciąga i spada.

Konkurencja PSSSSSSSSSSSSSST, spójrz co ja robie , a co Ty lepisz.

pozdrawiam .

Jeszcze wytłumacz nam swoje piasty pod wolnobieg.

"testerzy się przejechali"

przejechać to sie można na ramie sklejonej na kropelke i bedzie działać "na około komina"

Może nie zauważyłeś mojego posta ale jeśli tak to sprytnie omijasz temat piasty, która być może nie jest pod ostre, bo pisałem też o niej elberet. Co do haków pionowych , da radę ale całkowicie na siłę. Najpierw udało mi się dopasować łańcuch ale jak się rozciągnął to trzeba było wkuć półogniwo które i tak sprawiło że wtedy był za krótki i koło było przykręcone w połowie haków. Nie polecam, bo to rosyjska ruletka.

no pomyślałem zanim napisałem.

odwracasz kota ogonem ziomuś, nikt nie mówi o torówkach ale niech to nie będą punktowe haki w dodatku na szybkozamykaczach i niewiadomo czy skontrowanej zębatce.

moje rowery? ramy szosowe z długimi hakami które kupowałem za swoje pieniążki więc od mojego tatusia się odczep i martw się swoim (jeśli masz pewność kto nim jest)

nie jestem żadną konkurencją, ale jak widzę takie wynalazki jakie rzeźbicie w warsztacie to chyba zacznę nią być.

a chcesz foty haków jakie miałem? to masz:

https://lh6.googleusercontent.com/-mgSyaWJxpU4/TohpeSeIZBI/AAAAAAAAFeU/aREhEs3ZbdU/s720/_IGP3202.jpg

https://lh6.googleusercontent.com/-KpzTVcKqTUc/TU19aLig7LI/AAAAAAAAEKY/YElvkJ-SQ10/s720/_IGP1697.jpg

https://lh3.googleusercontent.com/-2D3vjelmRpo/TSj7TRNZYXI/AAAAAAAAEGU/m0wQ6XV602o/s720/_IGP1484.jpg

widać już różnicę ? to nie jest kwestia siły potrzebnej do naciągnięcia łańcucha ale możliwośći jakiejkolwiek przesunięcia piasty.

polecam lekturę: http://ostrekolo.host.sk/

piasta to campagnolo strada ,

stwierdzam po szerokości osadzenia kołnierzy.

Ja rozumiem , że łapiesz szosy z wystawek niemieckich czy tam innych szwajcarskich serwisów.

Większość tak robi , ale żeby na nich choc troche zarobić należy sie przyłożyć .

Wybacz ale Twoje dziełą są złożone na odp**dol i NA SZTUKE!

Nie znasz sie to sie nie bierz.

Nie zawsze sa to wspaniale ramy torowe, jesli nam sie uda naciagnac lancuch na krotkim haku, testerzy przejada i jest ok to mozna sprzedawac rower.

Gdy to przeczytałem to byłem w szoku. To zdanie dowodzi, że mechanika rowerowa jest obca waszej firmie. Naprawdę powinniście przestać składać sami rowery, bo to już nawet nie jest żenujące - to jest niebezpieczne dla potencjalnych klientów.

Byłem na Bielanach, koło Auchan. Było gdzieś tak z 4-5 opakowań po dwie rolki. Czarne same.

tych szmacianych owijek? po jakiej cenie? byla by mozliwosc co bys mi jedną wział i wyslal? jakbys byl po drodze? jak jest za normalną kase to dam za owijke wysylke + na bronka....

byłbym wdzieczny

Widziałem dziś całkiem sensowne kółko w Poz-bike.

Obręcz czarna, wysoki stożek, madeinchina, ale fajnie obklejona:), szprychy nierdzewki, chyba machy, piasta joytech i zębatka, cena 119 plus 23% vat.

Za takie siano nie opłaca się nawet klucza do szprych szukać w komórce:)

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=2080869382&ars_source=ars&ars_socket_id=9&ars_rule_id=17

w sumie nic takiego, ale niska rama jak na moje oko. i fajny lakier:)

http://allegro.pl/es...2073749697.html

Warto ? Ramka fajna , jak myślicie za ile pójdzie :)

Jak ktoś szuka Supera to prosz

http://allegro.pl/ra...2077199312.html

Co za różnica, za ile? I tak ją przerobią na ostre koło:)

Co za różnica, za ile? I tak ją przerobią na ostre koło:)

nie ,nie,nie :) he jeśli ja ją łyknę to absolutely sobie zostawie jako szosę na wypady,

IMO było by grubym nietaktem robić z niej ostre.

tak sie tylko zastanawiam jaką warto dać kaskę , rama spox osprzet też więc...

Obstawiam, że będzie oscylować w okolicach 1500.

Rama jest pieruńsko ładna. Poza tym jeśli to rzeczywiście supercorsa, to wiesz...

chociaż...

kiedyś na aledrogo poszła derosa za jakąś resztę z piwa, myślałem, jak wielu, że to fejk, ale poznałem typa, co ją sprzedawał. Nie był to fejk, a ja zapłakałem:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...