Aurox Napisano 28 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 z tego co wiem to Używa jej od roku do polo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lextalionis Napisano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Całkiem niedroga torba... http://allegro.pl/fixed-fabric-torba-kurierska-od-reki-wyprzedaz-i2035656773.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myrcin Napisano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Niedawno zastanawiałem się nad wyższością toreb nad plecakami, a w zwiazku z tym, że udało mi się zniszczyć mój plecak po 7-8latach użytkowania mam zamiar sprawdzić to na właśnej skórze, a nawet plecach. Zastanawiałem się nad czymś tanim 100-250zł, z dolnej granicy jest wspomiana w tym temacie torba adidas'a. Problem w tym, że nie mogę znaleźć takiej już znaleźć ani na allegro, ani w sklepach. Wie ktoś może gdzie mogę tą torbę dostać. http://allegro.pl/adidas-torba-na-laptopa-czarna-na-ramie-nowosc-i1996284772.html Całkiem niedroga torba... http://allegro.pl/fi...2035656773.html Z mojego przedziału cenowego jest również ta torba, czy miał ktoś okazję użytkować? Warto wydać te 250zł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lextalionis Napisano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Kumpel, który jeździ jako kurier ma taką torbę i sobie chwali. Ja swoją zamówiłem i teoretycznie jutro ma być gotowa ale nie wiem czy ją odbiorę. W Poznaniu trochę ludzi z torbami od Fixed Fabric się widuje. Całkiem porządne wykonanie. Moim zdaniem warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ivosmo Napisano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Ja właśnie dziś odebrałem swoją torbę Fixed Fabric Póki co w boju nie sprawdzona tylko trochę ponoszona po mieszkaniu/na mieście i sprawia dobre wrażenie. Dobrze uszyta, wygodna. Tylko jako nie-kurier nie wyobrażam sobie tej torby w rozmiarze normalnym. Ja zamówiłem S a i tak mam ją w zasadzie na całych plecach (178 cm wzrostu, może w barach nie za szeroko ;D ale i tak jest ogromna). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lextalionis Napisano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Zawsze można podać własne wymiary, a kolega Ci wszystko ładnie uszyje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lazylab Napisano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Zawsze można podać własne wymiary, a kolega Ci wszystko ładnie uszyje tak tak co prawda miałem do czynienia z fixed fabrikiem tylko przy okazji strapów ( na zimę musiałem się przesiąść z nosków ), niemniej bardzo miło i sympatycznie dogadałem się co do wymiarów, kolorów i wszelkich szczegółów. full custom na luzie i bez żadnej łaski. polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Papista Napisano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Problem w tym, że nie mogę znaleźć takiej już znaleźć ani na allegro, ani w sklepach. Wie ktoś może gdzie mogę tą torbę dostać. ADIDAS TORBA NA LAPTOPA czarna na ramię NOWOŚĆ (1996284772) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Nie kupisz za tyle, sprzedawca pisał mi, że juz nie ma i jeśli będą to nieprędko. Szkoda, bo fajna jest, sam chciałem kupić drugą, ale nie zdążyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szpila68i Napisano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Niedawno zastanawiałem się nad wyższością toreb nad plecakami, a w zwiazku z tym, że udało mi się zniszczyć mój plecak po 7-8latach użytkowania mam zamiar sprawdzić to na właśnej skórze, a nawet plecach. Zastanawiałem się nad czymś tanim 100-250zł, z dolnej granicy jest wspomiana w tym temacie torba adidas'a. Problem w tym, że nie mogę znaleźć takiej już znaleźć ani na allegro, ani w sklepach. Wie ktoś może gdzie mogę tą torbę dostać. ADIDAS TORBA NA LAPTOPA czarna na ramię NOWOŚĆ (1996284772) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Niezły plagiat Chrome'a http://www.chromebagsstore.com/bags/messenger-bags/metropolis-buckle-bag---large.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krusto Napisano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Dlaczego plagiat? Wiekszosc toreb kurierskich wyglada podobnie. Sa robine w takim stylu, poniewaz przez kroj sa wygodne i dobrze leza na plecach. Google Images moja tez wyglada podobnie do Chrome ale nie uwazam zeby bylo to skopiowane akurat z tej firmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Szpilka , idź stąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stuey Napisano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Czy ktoś bardziej obeznany w temacie ode mnie mógłby się wypowiedzieć na temat tego roweru ? Ostre koło, rama GIBI, piasty NOVATEC, RIGIDA rims (2050898180) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Chodzi mi głównie o stosunek ceny do jakości czyli po prostu czy warto. No i ewentualnie o sprzedawcy o ile ktoś miał styczność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Papista Napisano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Jest spoko, rama na markowych rurach, podejrzewam, że przy samodzielnym montażu i pozyskaniu części na aledrogo, bez znajomości i dojść, 800 zł musiał byś zapłacić. Małe prześwity, ciekawa kolorystyka. I z barankiem wygląda fajniej. Jak nie masz wygórowanych wymagań, na pierwszy raz możesz brać. Edit: Myślałem, że to jest kup teraz:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaasko Napisano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 ten gosc ma mase fajnych rowerów i czesci - ale to jak traktuje klienta, jest conajmniej nie poważne - mial zalatwić mi koło - nie dosc ze prosiłem sie i nagadywalem chyba przez 2 tygodnie zeby ruszył sie na swoj składzik zrobil fotki - a na koniec dal cene znacznie przekraczającą tą, na którą sie umawialismy.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Papista Napisano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Dla potomnych: http://equusbicycle.com/bike/columbus/columbuschart.htm Pewnie są ciekawsze spisy, ale ten jest ok, jak trzeba na gwałt rozeznać co to za rury. Typ chyba ma też wykaz Reynoldsa itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Co do torby adidasa to kupiłem ją niedługo po tym jak aurox wrzucił linka do aukcji. Według mnie ma większość cech jakie powinna mieć torba na rower, tym bardziej w tej cenie. Nie można złego słowa powiedzieć. Też zauważyłem podobieństwo do chroma, jest szyta w ten sam sposób, i bardzo się z tego cieszę Teraz biorę się do uszycia samemu torby na podstawie tych dwóch, trochę pozmienianej na moje potrzeby i większej. A gość co sprzedaje między innymi tego GIBI, nie jest najbardziej prawym sprzedawcą. Chciał mi sprzedać pogiętą ramę, i zapierał się że nie jest pogięta. Kombinuje tylko w jaki sposób wyciągnąć od ludzi więcej pieniędzy, a dogadać się z nim ciężko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaasko Napisano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 ooo, nieźle! myslalem ze tylko mnie wodzil za nos... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brkzzz Napisano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 ten gosc ma mase fajnych rowerów i czesci - ale to jak traktuje klienta, jest conajmniej nie poważne - mial zalatwić mi koło - nie dosc ze prosiłem sie i nagadywalem chyba przez 2 tygodnie zeby ruszył sie na swoj składzik zrobil fotki - a na koniec dal cene znacznie przekraczającą tą, na którą sie umawialismy.... Owszem, ma ciekawe rzeczy. Część z nich jest w rodzaju "rodzynków" łowionych na giełdach i bazarach. Ceny zawyżone jak na standardy Allegro, ale spoko - musi na czymś zarabiać, jest firma, płaci podatki. Niestety rażą mnie różne szczegóły (błędy w opisach, lekkie przekłamania) które moim zdaniem poważnej firmie "zajmującej się rowerami od kilkunastu lat" (lekko sparafrazowałem hasło ze strony aukcji) nie powinny się zdarzyć. Są albo wynikiem dyletanctwa albo chęci większego zarobku. Dla przykładu - na jego stronie na ebay'u wpadł mi w oko taki oto zjawiskowy mostek http://www.ebay.com/...6#ht_500wt_1413 Podoba mi się, cena nie zabija, ale gdy zobaczyłem koszt wysyłki do Polski 28zł (!) to ręce mi opadły. Z takich głupszych rzeczy; raz najpospolitszą kierownicę typu "riser" określił jako "jaskółka" Jest spoko, rama na markowych rurach, podejrzewam, że przy samodzielnym montażu i pozyskaniu części na aledrogo, bez znajomości i dojść, 800 zł musiał byś zapłacić. Małe prześwity, ciekawa kolorystyka. I z barankiem wygląda fajniej. Jak nie masz wygórowanych wymagań, na pierwszy raz możesz brać. Edit: Myślałem, że to jest kup teraz:) Moja pierwsza myśl to również było 800zł. Oczywiście gdybym szukał czegoś takiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaasko Napisano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 o kurde... widze że naprawde nie tylko ja sie przejechałem.. co do cen, mnie równiez zaskoczył, gadał z takim pewniactwem, czego to on nie ma, czego to on nie da rady załatwić, a na koniec dał cene zamiast 100 z wysłką - 130+25 wysyłka... no troche jest róznica, tak? pomijam że prosiłem sie go 2 tygodnie, DWA TYGODNIE. co do błędów w opisach tez dalo się to we znaki, oraz jego rowery, nierzadko w dziwnych kofiguracjach singielspeedy, albo ostre na szosowych piastach i kontrach suportowych - zadnej uwagi, a jest to jednak rzeźba... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stuey Napisano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Dzięki wielkie za odpowiedzi. Teraz już przynajmniej wiem czego mniej więcej można się po gościu spodziewać no i jak z nim gadać. Co do samego roweru to o ile się nie mylę to wystawia go już nasty raz. Już dosyć dawno widziałem go na allegro za kilka stówek więcej, bo był chyba za ok. 1800. Więc pewnie jeszcze trochę się potarguje i może nawet się skuszę. Edit: a może być tak że korby mają jakiś rzadki gwit i dlatego sprzedaje bez pedałów bo ciężko znaleźć pasujące ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brkzzz Napisano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Raczej nie, wśród gwintów jedyną anomalią AFAIR są gwinty w korbach do BMX-a. Dla pewności możesz o wszystko zapytać go drogą mailową, a potem jeśli coś będzie się rożniło, możesz mu zwrócić sprzęt na podstawie niezgodności towaru z umową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaasko Napisano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 o ile ja wiem gwinty do pedalow są dwa (oprocz jakichs mega dziwnych, pojedynczych przypadkow) normalne 9/16stych cala małe (małe to wlasnie składakowe/tanio-beemxowe korby jednoczęsciowe) 1/2 cala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Papista Napisano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Korby wyglądają na standardowe. Większość rowerów chodzi bez pedałów w secie, wiąże się to głównie z tym, że różni ludzie używają różnego szpeja. Jeden woli spd a drugi paski Veganskiego. A gościa firma to DIT- czyli tak jak label w realu czy innym dyskoncie, Dobre I Tanie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaasko Napisano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 to korby typu stary/tani bmx - one są wbrew pozorom w 90% na małe gwinty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nieborak Napisano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Fajna ta tioga, Twoja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.