Skocz do zawartości

[Ciekawe ostrokołowe aukcje] allegro i ebay oraz sklepy internetowe II

KAZUMI

Rekomendowane odpowiedzi

Pierwsza rama strasznie rozlazła - wg mnie nie warta swojej ceny. Co do drugiej ramy, to ma haki pionowe, a więc tylko napinacz.

BTW: będąc na jezdni włącza ktoś przednia lampkę jako migająca?

W ustawie jest tak:

Art. 53.

ust. 1. Rower powinien być wyposażony:

1. z przodu - w jedno światło barwy białej lub żółtej selektywnej;

2. z tyłu - w jedno światło odblaskowe barwy czerwonej o kształcie innym niż trójkąt oraz jedno światło pozycyjne barwy czerwonej, które może być migające

3. w conajmniej jeden sprawnie działający hamulec;

4. w dzwonek lub inny sygnał ostrzegawczy o nieprzeraźliwym dźwięku

Czyli w sumie ustawa bezpośrednio nie zakazuje używania migającej lampki z przodu, ale też nie wspomina o tym, że może być - jak w przypadku tyłu.

Ja osobiście nie lubię migających lampek i jeżdżę z świecącym ciągle przodem i tyłem. Chociaż w teorii ekonomiczniej jest jeździć z trybem migającym, ale już za dychę można kupić cały blister baterii, który starcza na jakiś czas.

Jeszcze inna sprawa to widoczność, choć wydaje mi się ona dość subiektywna i nie zauważyłem jakichś większych różnic poza taką, że migające są bardziej denerwujące. ;)

Znam PoRD. Całkiem niedawno tylne nie mogło być migające wzorem naszych zachodnich sąsiadów, teraz nie wiadomo jak jest z przednim.

Tylne mam zawsze migające (z dedykacją dla kierowców tirów, którym nie zawsze chce się martwić co znajduje się na poboczu), z kolei przednie - no właśnie? chyba migające jednak jest mocno irytujące i bardziej wprowadza zamieszanie niż klarownie sygnalizuje, że oto jedzie rowerzysta.

czy mógłbyś uzasadnić ? nie ma co prawda opisanych komponentow użytych dokladnie ale cos tam chyba mozna powiedziec na jego temat, dodam jeszcze, ze mam 183 wzrostu

niech mnie ktoś z niego wyleczy zanim będzie za późno hehe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...