supercool1000 Napisano 23 Maja 2011 Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 supercool1000, a te Neco to kulkowe? Bo jeśli tak, to od razu poradzę Ci wywalić wianki z nich, dodać kilka kulek i skręcić. Luzów nie uświadczysz już. A jeśli maszynowe, to ... może źle skontrowałeś, bo niby jakim cudem luzy na maszynach (chińczyk w fabryce musiałby mieć totalnie kiepski dzień, żeby takie stery spieprzyć). Kulkowe niestety, nie wiem czy dobrze rozumiem, wywalić wianki i zastapić je nowymi z większą ilością kulek? wydaje mi się też, tzn nie jestem pewien ale możliwe że mam wersje neco 27,0 miski na widelec a mam starą włoską rame na columbusie więc pewnie 26,4 bym potrzebował. Musze rozkrecić i zmierzyć. Bo jesli wyjdzie na to że mam 26,4 to i tak musze szukać nowych sterów. Fakt przy zakładaniu sterów miska wchodziła cieżko, ale mogła być to wina zbyt dużej ilości farby nałożonej podczas malowania proszkiem i teraz po czasie zrobił się tam luz. Trzeba to rozkęcić i obadać. Bądź co bądź co myslicie o sterach z linka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brkzzz Napisano 23 Maja 2011 Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Chyba chodziło o całkowite pozbycie się wianków i dorzuceniu kilku kulek, aby nie było luzu na obwodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
travisb Napisano 23 Maja 2011 Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 brkzzz, dokładnie o to chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 23 Maja 2011 Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 jeśli masz luz to wbij stery na puszkę , ew wklej na klej do łożysk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brkzzz Napisano 24 Maja 2011 Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Jestem na etapie poszukiwania przystepnej cenowo nazwijmy to 'njuskulowej' ramy, która bardziej by zapierd*** niż triczyła i miała poziome haki. Poprzez 'njuskulowa' rozumiem to, ze jak wrzucę do niej nowy alu lub kompozyto-podobny wideł to nie będzie mezaliansu. Czytaj: może mieć lutowane mufy, ale bez zbytniego retro. Przy tym podoba mi się (wizualnie) lekka koza. Ogólnie jest bieda w temacie, jak coś już wpadnie w oko to szosa z pionowymi hakami. Bralem pod uwagę Csepela, Mielca no i resztki Destroyera walające się po sklepach. Co sadzicie o tym? track, fixed gear frame set 700CX48/50/52/54/56/58CM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aurox Napisano 25 Maja 2011 Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 w tej cenie masz mielca na zamówienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 25 Maja 2011 Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 to ja już bym wolał miec rame od chinczykow co znają sie na spawaniu setki amerykanców i innych kambodżan śmigają na tym i nie mowią nic złego, sam sobie takiego sprawie do rzucania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aurox Napisano 25 Maja 2011 Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 ło, dopatrzyłem że tam jest już sztyca wideł i stery Jak bike mielec się pomyli to poprawi a jak się chinol pomyli to jedynie dentysta będzie mógł poprawić. kaniec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 25 Maja 2011 Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Założe się , że jednak nie wiesz jak wyglądają fabryki w chinach / tajwanie . Tam wszystko jest robione maszynowo tasmowo i przechodzi kontrole jakosci. Czyt. kazda rama jest taka sama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aurox Napisano 25 Maja 2011 Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 no tak na tajwanie jeszcze niebyłem co do ramek, chciałbym zobaczyć na żywo rower na takiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konradek Napisano 25 Maja 2011 Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Skąd takie ramky i w jakiej cenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 25 Maja 2011 Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 http://www.facebook.com/media/set/?set=a.1086806268364.11353.1772666825 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brkzzz Napisano 25 Maja 2011 Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 w tej cenie masz mielca na zamówienie Ale nie w tej jakości. Haki, hydro-formowana rura podsiodłowa, kuty wideł. Zamawiając >= 2, Mielec odpada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steve Napisano 26 Maja 2011 Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 --> http://allegro.pl/dysk-torowy-mavic-comete-ostre-kolo-fixie-i1636076408.html Fajny dysk, choć widać że jest założony wolnobieg, więc nie wiem czemu jest napisane, że torowy... BTW na ilu może skończyć się aukcja? bo może poobserwuje:) --> http://allegro.pl/rama-torowa-ussr-rekord-sport-57cm-ostre-kolo-xbz-i1635344808.html Ruska rama torowa, mocno zmęczona i za kosmiczne pieniądze z krzywą rurą poziomą:/ ale sprzedawca twierdzi, że nie ma żadnych uszkodzeń... Bardziej przestroga przed kupnem niż ciekawa aukcja:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 26 Maja 2011 Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 ten dysk jakis sklejany z pięciu chyba był , jak to w polskich klubach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elziomallo Napisano 26 Maja 2011 Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 http://allegro.pl/cornelo-wloska-columbus-campa-i1628476440.html Chcę tą ramę. Albo sam lakier na swoją przeszczepić. Miodzio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksandrze Napisano 26 Maja 2011 Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Malowanie o.O najlepsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 26 Maja 2011 Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Papista Napisano 27 Maja 2011 Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 keirinowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 28 Maja 2011 Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 co keirinowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
undervolcano Napisano 28 Maja 2011 Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Tak wygląda masakra zawodników keirinu po karambolu gdy się zmróży oczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 28 Maja 2011 Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 ja tam widze koks aprobowany przez UCI jedynie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brkzzz Napisano 28 Maja 2011 Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Krótka historia o tym, dlaczego warto handlować na ebay'u allegro ebay Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 28 Maja 2011 Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 niezła przycinka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CrimsonGhost Napisano 28 Maja 2011 Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 A myślałem, ze to ty kaemes ją sprzedawałes na beju. Zmylił mnie ten nick Mis_fit i twoje folołapy do misfits na shc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.