Skocz do zawartości

[Ciekawe ostrokołowe aukcje] allegro i ebay oraz sklepy internetowe II

KAZUMI

Rekomendowane odpowiedzi

supercool1000, a te Neco to kulkowe? Bo jeśli tak, to od razu poradzę Ci wywalić wianki z nich, dodać kilka kulek i skręcić. Luzów nie uświadczysz już. A jeśli maszynowe, to ... może źle skontrowałeś, bo niby jakim cudem luzy na maszynach (chińczyk w fabryce musiałby mieć totalnie kiepski dzień, żeby takie stery spieprzyć).

Kulkowe niestety, nie wiem czy dobrze rozumiem, wywalić wianki i zastapić je nowymi z większą ilością kulek? wydaje mi się też, tzn nie jestem pewien ale możliwe że mam wersje neco 27,0 miski na widelec a mam starą włoską rame na columbusie więc pewnie 26,4 bym potrzebował. Musze rozkrecić i zmierzyć. Bo jesli wyjdzie na to że mam 26,4 to i tak musze szukać nowych sterów. Fakt przy zakładaniu sterów miska wchodziła cieżko, ale mogła być to wina zbyt dużej ilości farby nałożonej podczas malowania proszkiem i teraz po czasie zrobił się tam luz. Trzeba to rozkęcić i obadać.

Bądź co bądź co myslicie o sterach z linka?

Jestem na etapie poszukiwania przystepnej cenowo nazwijmy to 'njuskulowej' ramy, która bardziej by zapierd*** niż triczyła i miała poziome haki. Poprzez 'njuskulowa' rozumiem to, ze jak wrzucę do niej nowy alu lub kompozyto-podobny wideł to nie będzie mezaliansu. Czytaj: może mieć lutowane mufy, ale bez zbytniego retro. Przy tym podoba mi się (wizualnie) lekka koza.

Ogólnie jest bieda w temacie, jak coś już wpadnie w oko to szosa z pionowymi hakami. Bralem pod uwagę Csepela, Mielca no i resztki Destroyera walające się po sklepach.

Co sadzicie o tym? track, fixed gear frame set 700CX48/50/52/54/56/58CM

--> http://allegro.pl/dysk-torowy-mavic-comete-ostre-kolo-fixie-i1636076408.html

Fajny dysk, choć widać że jest założony wolnobieg, więc nie wiem czemu jest napisane, że torowy... BTW na ilu może skończyć się aukcja? bo może poobserwuje:)

--> http://allegro.pl/rama-torowa-ussr-rekord-sport-57cm-ostre-kolo-xbz-i1635344808.html

Ruska rama torowa, mocno zmęczona i za kosmiczne pieniądze z krzywą rurą poziomą:/ ale sprzedawca twierdzi, że nie ma żadnych uszkodzeń... Bardziej przestroga przed kupnem niż ciekawa aukcja:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...