Skocz do zawartości

[Ciekawe ostrokołowe aukcje] allegro i ebay oraz sklepy internetowe II

KAZUMI

Rekomendowane odpowiedzi

Bardziej mi się ten Alan podoba http://allegro.pl/alan-aluminiowy-stan-idealny-campagnolo-record-i1572710056.html od tego samego kolesia.

Najlepsze okazje to poza allegro- sam miesiąc temu wyrwałem bezimienną szosę na columbusie aelle, pełnej 105tce SC z klamkomanetkami, kołami Mavica itd, mój rozmiar, mało używana no miodzio krótko mówiąc. Za 330zł ;] Miałem wrzucić zdjęcie, ale zanim zdążyłem się nacieszyć rozwaliłem ramę na przyczajonej na polnej drodze płycie chodnikowej. Była noc, jechałem bez świateł, OTB, pogięta rama, łzy rozpaczy i bezsilny krzyk. Brak świateł jeszcze nigdy tak nie bolał. Chce ktoś kupić 2kg złomu z napisem columbus?

Chociaż na allegro też się da coś jeszcze wyrwać, szkoda mi tego koła np. http://allegro.pl/odschool-dura-ace-okazja-i1573084017.html taką piastę mógłbym sobie powiesić na ścianie zamiast gołej baby. Serce boli.

Ale że aż na ramę się to przełożyło?? Ja bym się spodziewał najwyżej pogiętego widła/koła.

Współczuję.

Ziomek ja walnął w słupek jadąc średnim tempem wywinął fikołka w przód, rama się zgięła, a przednie koło (którym to właśnie przydzwonił) nic a nic nie ucierpiało. Nawet stara szytka nie pękła. Potęga starych szosowych kół. Ciekawe co na to karbon :teehee:

U mnie koło i wideł całe i proste. Widziałem kilka takich przypadków i zwykle właśnie rama się gnie, widać tak się siły rozkładają. Na trekkingu bym pewnie przejechał przez nią, w szosie środek ciężkości jest jednak mocno do przodu wysunięty, zwłaszcza że płyty nie widziałem i nie mogłem zareagować. Dobra, jest specjalny temat o wypadkach, nie spamujmy.

Osprzęt już czeka na nową ramę ;] http://allegro.pl/rama-szosowa-allegro-racing-widelec-look-carbon-i1562274253.html

Tak, zdradzam stal.

Na to wygląda, bardzo popularne przed wojną wyścigi za motocyklami. Gdzieś mam Magazyn Rowerowy z artykułem o tym, ciekawa historia. Wielka publiczność, wielkie sławy, wielkie katastrofy. No i wielka prędkość, ustanowiony w 193którymś roku rekord w jeździe godzinnej to 120km! Przełożenie miał gościu 46/6. Jak ktoś chce to skan artykułu wyślę.

Najlepsze okazje to poza allegro- sam miesiąc temu wyrwałem bezimienną szosę na columbusie aelle, pełnej 105tce SC z klamkomanetkami, kołami Mavica itd, mój rozmiar, mało używana no miodzio krótko mówiąc. Za 330zł ;]

A gdzież to takie okazje można spotkać? Jakaś giełda czy kupiony od znajomego?

o, dziwna sprawa:). Generalnie chodziło o coś takiego:

"Witam Wszystkich Mam do zaoferowania super rower w super stanie w tamtym roku było zrobione nim jedyne 20 km

Rama w Rowerze jest marki Basso model Viper

Waga tego roweru to jakieś 11 kg dokładnie nie wiem bo sprawdzałem wagą domową i wyszło mi 11 kg Koła- 28 cali Marki Campagnolo Model Shamal 16 szprych

Hamulce przód i tył to Campagnolo Record

Korba Campagnolo Racing T

Piaty z przodu i z tyłu są Marki Campagnolo Brevetti

Stery- Campagnolo Record

Widelec- Campagnolo

Suport Campagnolo Athena ITA

Pedały i Kierownica Marki Procraft

Klamko-manetki Shimano Alivio

Przerzutka przednia Campagnolo Veloce

Tylnia Shimano Deore LX

Opony Schwalbe Durano "

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...