Skocz do zawartości

[Ciekawe ostrokołowe aukcje] allegro i ebay oraz sklepy internetowe II

KAZUMI

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

wraz z ostatnim wzrostem popularności ostrego, zauważyłem kilka ciekawych tendencji; m.in. przedni hamulec nie jest już obciachem, widuje się nawet i tylny w nowych rowerach... ale mylenie piast torpedo z fixami to już mnie irrrytuje ;)

O ile tutaj mamy do czynienia z totalnym nieporozumieniem, to tutaj do drugiego zdjęcia myślałem, że to nawet ciekawa wariacja

Sprawe obciachu zostawmy, ale pojawiają się aukcje niezgodne z opisem. Ciekawe tylko czy potem można coś wskórać u allegro. Bo jak się kupi niebieskie a przyjdzie czerwone to wiadomo: aukcja unieważniona. Jak ktoś napisze że ostre koło to może potem powiedzieć że miał na myśli stożek obręczy. Ostre koło to nie jest definicja słownikowa tylko element slangu. ciekawe...

kiedyś stała na allegro przerzutka z dopiskiem ostre koło

a to przedni hamulec był kiedyś obciachem?

dwa hamulce w nowych rowerach są często powodowane wymogami prawa, ostry napęd może nie być uznany za hamulec a rower musi mieć dwa żeby móc go sprzedać.

2 hamulce nie są wymagane w świetle ustawy PORD, są za to wymagane światła pozycyjne z przodu, odblaskowe z tyłu i dzwonek ("lub inny sygnał ostrzegawczy"), których to w customowych wariacjach ostrego nigdy nie widziałem.

Nie chcę za bardzo zbaczać z tematu, chodziło mi raczej o to, że ostre stało się modne, wchłonięte przez popkulturę i jak zawsze w takich przypadkach stara się taki niszowy twór zrobić bardziej przyjaznym dla ogółu. Każdy nastolatek goniący za trendami chce mieć ostre, ale nie każdy potrafi skidować, montujemy więc hamulec przedni, potem tylny, itd.

co do zegarków to na allegro rzadko się pojawiają, więc wstawiłem. dobrze wiedzieć, że na ebayu nie są niczym nadzwyczajnym.:)

w ramach rekompensaty CAŁKIEM fajny rower:

http://allegro.pl/concorde-czasowka-campagnolo-record-dura-ace-tor-i1572049422.html

a ostatnio była beżowa koga, cała na shimano 600, w świetnym stanie i ktoś mi ją sprzątnął sprzed nosa, eh. co gorsza, jak się później okazało, za 420zł...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...