Skocz do zawartości

[Ciekawe ostrokołowe aukcje] allegro i ebay oraz sklepy internetowe II

KAZUMI

Rekomendowane odpowiedzi

Mi się podoba.

OK, jasne, kwestia gustu, mi bardziej chodzi o to, ze sprzedawca po chamsku sciemnia, piszac ze to rama torowa itd. Wlasciwie to kot w worku, rownie dobrze to moze byc jakies zwykle hi-ten. Haki przerobione nie wiadomo u jakiego spawacza, ogolnie zero informacji. Zal patrzec jak sie naciaga ludzi.

fajnie macie w tej stolicy

à propos ja w wakacje byłem w Poznaniu to fiksi chcieli mnie obsypać gotówką w wysokości 100zł za korbę campa pista z blatem 50z

no chyba im się brak mięsa na mózg rzucił.

sh105 golden arrow za 130 prawie poszedł niedawno a oni tu takie rzeczy.

Po prostu jest w czym wybierać, jedne lepsze drugie gorsze, a poprzecierane od klocków. W mojej ocenie super stan, do spolerowania:P no i cena chyba dobra. Na aukcji widziałem, że ma tylko dwie wystawione, ale ogólnie to ma ich więcej...

Polecam gościa z allegro z nickiem filek4 Gość ma chyba z 8 kół przód/tył campagnolo zonda i vento za 70zł/szt wszystkie mają uszkodzone piasty ale obręcze w super stanie:) a także inne rzeczy, rowery itp

nie chciałbym podważać prawdziwości Twoich słów, ale chyba trochę poniosła Cię wyobraźnia, albo po prostu ja nie zauważyłem, bo jakiś czas temu (wtorek 12. kwietnia) byłem u wspomnianego "filka4" i nie widziałem ani zondy ani vento, z tym że tak jak pisałem mogę się mylić.

w każdym razie co wiem na pewno. filek4 posiada dużo sprzętu, ale jest to praktycznie w 100% sprzęt po zawodnikach i jest tak zmęczony, że o ile jeszcze nie pęka to za niedługo zacznie. szukając ramy wyłowiłem te dwie:

Gianni Motta 1

Gianni Motta 2

i tak jak teraz wiszą na allegro - pęknięte, natrafiłem na cały karton korb Campagnolo Avanti i to samo, praktycznie każde prawe ramię pęknięte. do tego znalazłem korbę Dura Ace i Shimano 600 Golden Arrow i to samo, po uważniejszych oględzinach widać pęknięcia.

nie jest moim celem zniechęcanie do zakupów u tego allegrowicza, bo jest to bardzo uczciwy człowiek i raczej nie buduje swojej firmy na oszustwie i nabijaniu ludzi w butelkę, ale byłbym ostrożny z przesadnym optymizmem. większość sprzedawanych przez niego części to rzeczy z zeszłej dekady, które były intensywnie użytkowane przez profesjonalistów i z jakiegoś powodu znalazły się w posiadaniu filka4 w ilości hurtowej (człowiek posiada grubo ponad 100 ram).

Fyl, ja nie twierdze, że koleś ma sprzęt w super stanie, po prostu jest w czym wybierać. Jedne lepsze, drugie gorsze, ale coś można znaleźć. Byłem u niego 11 kwietnia:) i co do zondy i vento to było w czym wybierać (w białym busie miał pełno kół), bo kupiłem vento na płaskich szprychach za 60zł. Gość wydaje się całkiem w porządku, nie jakiś krętacz, bynajmniej w moim odczuciu dlatego go poleciłem:) a resztę pozostawiam do oceny samemu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...