Skocz do zawartości

[Ciekawe ostrokołowe aukcje] allegro i ebay oraz sklepy internetowe II

KAZUMI

Rekomendowane odpowiedzi

A tak z branżowych zakupów na allegro: nie polecam BIKEGIGANT, sprzedawca to najkrócej mówiąc cham i burak. Zamówiłem piastę we wtorek, więc kurierem powinna być w środę-czwartek, jest poniedziałek, a piasty dalej nie otrzymałem, gość wysłał na zupełnie inny adres firmą kurierską o kiepskiej opinii i jeszcze stara się wpierać, że żadne maile do niego nie dotarły. Oczywiście po 2 godzinach dzwonienia "nagle" wszystko znalazło się na swoim miejscu. Może wreszcie jutro po tygodniu czekania dostanę paczkę :/ tym sposobem zostanę bez kół przez najbliższy czas, bo stare sprzedałem.

Dlatego lepiej kupować w sklepie internetowym, bo w takiej sytuacji możesz nie przyjąć paczki bez konsekwencji i kupić gdzieś indziej, a koleś straci na wysyłce. A teraz musisz to znosić pod rygorem negatywu na allegro. Sam pracuję w firmie, która sprzedaje towar na allegro, ale polityka firmy jest taka, że nie oferujemy tego czego nie ma na magazynie, tak więc jeśli Klient zamawia za pobraniem towar to na drugi dzień ma go u siebie, dlatego w głowie mi się nie mieści, że czekasz tak długo..

W końcu się wyjaśniło. Od razu po aukcji napisałem, że proszę o wysyłkę na adres xxxx, ale sprzedawca zignorował moją prośbę i wysłał na adres zameldowania (bo tylko taki można wpisać w allegro), który na dodatek źle przepisał i paczka dotarła do jakiejś starszej kobiety z bloku w moim mieście. Na szczęście wracam na ten weekend do domu więc ojciec się pofatygował do firmy kurierskiej i odebrał piastę, bo znowu by zaczęła podróżować po Polsce. Firmie kurierskiej wybaczam, natomiast bikegigantowi nie, totalna ignorancja klienta i brak kultury. Najbardziej się wkurzam przez te koła, bo nie mam teraz na czym jeździć.

A żeby nie robić offtopu - piękny rower, obejrzyjcie galerię: http://allegro.pl/wl...1288587616.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...