Skocz do zawartości

[Ciekawe ostrokołowe aukcje] allegro i ebay oraz sklepy internetowe II

KAZUMI

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

corratec jeśli zostawiasz sobie "wyczuwalny luz" na piastach to pozostaje mi tobie pogratulować...

to, że wiesz co to jest konus nie oznacza iż jesteś mechanikiem

co do suportów to chyba kompakty już zupełnie wyparły te klasyczne

wolę raz na rok położyć 35zł na suporcik niż 200zł za klasyka "fixed gear ostre koło i tego typu opisy" i bawić się w smarowanie, niwelowanie luzów i inne zabiegi kosmetyczne

Napisano

tobie też należy pogratulować..

co do tego pakiety za 35 zł. to zależy jak kto woli jeździć.

jak robie rower to tak żeby chodził idealnie i na pewno nie włożę do niego pakietu za 35 zł. który chodzi jak traktor, i łożysko kulkowe będzie o niebo lepsze.

rowery składam od. ok. 19lat. złożyłem już pewnie z 1000rowerów i nigdy nikt nie powiedział mi że zrobiłem to źle, a nie składałem ich tylko u siebie, tylko praktycznie w całej Polsce i nie były to rowery po 500 czy 700zł.

corratec jeśli zostawiasz sobie "wyczuwalny luz" na piastach to pozostaje mi tobie pogratulować...

to, że wiesz co to jest konus nie oznacza iż jesteś mechanikiem

co do suportów to chyba kompakty już zupełnie wyparły te klasyczne

wolę raz na rok położyć 35zł na suporcik niż 200zł za klasyka "fixed gear ostre koło i tego typu opisy" i bawić się w smarowanie, niwelowanie luzów i inne zabiegi kosmetyczne

i kompakty na pewno nie wyparły klasycznych suportów kulkowych. jesli ktos się zna to wię ze kulkowy jest dużo lepszy, lecz na pewno komkpakt dużo wygodniejszy dla normalnego użytkownika.

zresztą wystarczy przeczytać to co napisał kaemes, a on się trochę zna, i co napisał że ultergra padła po pół roku i zmienia na klasyka.

Napisano

a tam, pakiet jest dobra rzecza.wkrecasz, zajezdzasz i wyrzucasz.

a w klasyku jest wiecej pitolenia, poza tym wyobraz sobie, ze rozwaliles sobie os w swojej klasycznej campie za ciezkie pieniadze.nic tylko siasc i plakac albo co.bo ciezko raczej o czesci zamienne.

a tak to kinex kinexa kinexem pogania.

Napisano

dokładnie

campy na półeczkę a kinexy i inne szimanowskie ścierwa w rower i heja

jak kogoś stać ka ultegrę to proszę bardzo

jak dla mnie różnica między suportem za 35 i 350zł jest nieistotna na moim poziomie jazdy

pamiętajmy że rower sam nie pojedzie a jak jesteś lamusem to nawet na rowerze za 30k dostaniesz baty

a to że liczysz ile rowerów w życiu złożyłeś nie robi z ciebie speca

jeśli zostawiasz luz na piaście to jesteś lamą koniec tematu

Napisano

dokładnie

campy na półeczkę a kinexy i inne szimanowskie ścierwa w rower i heja

jak kogoś stać ka ultegrę to proszę bardzo

jak dla mnie różnica między suportem za 35 i 350zł jest nieistotna na moim poziomie jazdy

pamiętajmy że rower sam nie pojedzie a jak jesteś lamusem to nawet na rowerze za 30k dostaniesz baty

a to że liczysz ile rowerów w życiu złożyłeś nie robi z ciebie speca

jeśli zostawiasz luz na piaście to jesteś lamą koniec tematu

Jak chcesz kogoś wyzywać to nie tu kolego trafiłeś, to jest forum dla osób kulturalnych

A jak nie radzisz sobie ze zrobieniem suportu kulkowego tak jak należy, to normalne że dal Ciebie jest lepszy pakiet za 35zł.

dokręć wszystko na maksa w swoim składaku i jeździj dalej z wspaniałym uszyciem trzeszczenia pod sobą.

Rower mam jaki mam i on nie jest najważniejszy, ale jak już jest to chcę aby był zrobiony jak najlepiej, a nie zapuszczony jak stary rupieć i od razu nie musisz oceniać jakim jestem kolarzem , to pozostawmy innym.

Napisano

http://allegro.pl/ku...1245202869.html - widocznie kiepski ze mnie znawca bo nie znam marki Wicher.

edit: "Nie preferuję opcji kupuję z Allegro" ROTFL :icon_mrgreen: co to jest "kupuję z Allegro"? Jakaś nowa marka?

Pewnie chodziło o płacę z Allegro (no sh*t, sherlock).

to jest forum dla osób kulturalnych

A to jakaś nowość biggrin.gif

Napisano

Phil Wood rzeczywiście okazja po byku...

Piasta nadaje się na szrot, ewentualnie na jakieś części zamienne, a ktoś popycha jako "okazję". Dokonałbym pewnej zmiany w opisie aukcji "Sprzedaję tak tanio ze względu na gwinty" a powinno być "Sprzedaję tak tanio bo piasta jest zepsuta". Wrzucam na forum, żeby przestrzec tych którzy nie mają w zwyczaju czytać opisu aukcji ;D

Napisano

Novatec wymięka ;d Kołnierz od torowej strony jest większy- myślę, że to piasta z czasów, gdy wszyscy szosowcy zimą na ostro trenowali i tylko się koło przekładało. Dałbym lata 60-te ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...