adriansocho Napisano 24 Maja 2010 Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Ponawiam temat ponieważ poprzedni był napisany niezgodnie z regulaminem. Chodzi mi o niestandardowe pomysły na osłonkę na rurę łańcuchową (dolna rura tylnego trójkąta, tam gdzie łańcuch się obija). Można standardowo, osłonka ze sklepu na rzep albo plastikowa, można założyć kawałek opony albo dętki, można zwykłą taśmą izolacyjną owinąć, można kupić na allegro folię do oklejania progów. Można wykorzystać dowolną naklejkę w dużym formacie. A jakie inne pomysły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redrabbit Napisano 24 Maja 2010 Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Ja swego czasu używałem takiej pianki izolacyjnej co się na rury ciepłownicze nakłada i obkleiłem to czarną taśmą. Dobrze tłumiło uderzenia łańcucha i przerzutki o rame, ale wyglądało jak no nie wiem tłumik środkowy , znalazłem starą plastikową osłonę i teraz z nią jeżdżę, a żeby przerzutka nie uderzała o ramę to bezpośrednio w miejscu gdzie uderzało, zamocowałem takie gumki co są w mocowaniu lampki do sztycy, na to nałożyłem pęknięty ogromny o-ring gumowy (miałem takie coś przy hantelkach i jedno pękło ) zakleiłem czarną taśmą i z dwóch stron zipami ścisnąłem, żeby się nie przesuwało i jestem zadowolony bo wygląda estetycznie i spełnia swoją funkcję Pzdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micha09 Napisano 24 Maja 2010 Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Ja uzywam dętki ale po przeczytaniu postu redrabbit`a pomysle nad tą pianką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adriansocho Napisano 24 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Ja uzywam dętki ale po przeczytaniu postu redrabbit`a pomysle nad tą pianką taki odcinek tej pianki o długości około 2,5m kosztuje jakieś 3zł w supermarkecie budowlanym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 24 Maja 2010 Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 taki odcinek tej pianki o długości około 2,5m kosztuje jakieś 3zł w supermarkecie budowlanym. Nie pamiętam ale prawdopodobnie na tym forum czytałem o osłonie ze starych gripów tylko nie pamiętam czym były spięte, ale prawdopodobnie zaciskiem zwanym "trytrytką trytką" itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radeksz Napisano 29 Maja 2010 Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Ja użyłem taśmy dwustronnej gąbkowej która dodatkowo obkleiłem taśmą izolacyjna, ledwo co widać że coś jest a spełnia zadanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buchanodozol Napisano 29 Maja 2010 Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Swego czasu kombinowałem sporo aby zrobić cośik takiego.Metodą prób i błędów doszłem do wniosku ,ze tylko i wyłącznie wspomniana pianka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 29 Maja 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Klaniam, Owijka od kolarynki. I bardzo latwo dobrac sobie pod kolor ramy, choc oczywiscie ten ostatni dlugo nie wytrzymuje ekspozycji na lancuch i smar Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 29 Maja 2010 Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 a moglibyście przy okazji zrobić fotki, jak to u Was wygląda? zwłaszcza ta pianka od kolarki i pianki izolacyjne? właśnie szukam rozwiązania dla siebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javman Napisano 29 Maja 2010 Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 a ja mam taśma przeźroczystą ale nie owinięte tylko naklejone wzdłuż ramienia... i to z 5 albo 6 warstw.. nie widać że coś jest... jak jest brudne myśli się ze to taka zniszczona rama a to tylko taśma oczywiście jak pzrerzutka przywali to slychac dzwięk jak by o rame waliła.. heh.. ale wiem że nic złego sie nie dzieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 29 Maja 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Klaniam, Tu masz zdjecie z szosowa owijka. Niestey slabo widac bo to zdjecie ze zdjecia z bardzo malego formatu w MBUK. Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.