Skocz do zawartości

[Osłonka na ramę pod łańcuch] Pomysły na oryginalne osłonki

adriansocho

Rekomendowane odpowiedzi

Ponawiam temat ponieważ poprzedni był napisany niezgodnie z regulaminem. Chodzi mi o niestandardowe pomysły na osłonkę na rurę łańcuchową (dolna rura tylnego trójkąta, tam gdzie łańcuch się obija). Można standardowo, osłonka ze sklepu na rzep albo plastikowa, można założyć kawałek opony albo dętki, można zwykłą taśmą izolacyjną owinąć, można kupić na allegro folię do oklejania progów. Można wykorzystać dowolną naklejkę w dużym formacie. A jakie inne pomysły?

Ja swego czasu używałem takiej pianki izolacyjnej co się na rury ciepłownicze nakłada i obkleiłem to czarną taśmą. Dobrze tłumiło uderzenia łańcucha i przerzutki o rame, ale wyglądało jak no nie wiem tłumik środkowy :P, znalazłem starą plastikową osłonę i teraz z nią jeżdżę, a żeby przerzutka nie uderzała o ramę to bezpośrednio w miejscu gdzie uderzało, zamocowałem takie gumki co są w mocowaniu lampki do sztycy, na to nałożyłem pęknięty ogromny o-ring gumowy (miałem takie coś przy hantelkach i jedno pękło :P) zakleiłem czarną taśmą i z dwóch stron zipami ścisnąłem, żeby się nie przesuwało i jestem zadowolony bo wygląda estetycznie i spełnia swoją funkcję :)

Pzdr!

a ja mam taśma przeźroczystą ale nie owinięte tylko naklejone wzdłuż ramienia... i to z 5 albo 6 warstw.. nie widać że coś jest... jak jest brudne myśli się ze to taka zniszczona rama a to tylko taśma :) oczywiście jak pzrerzutka przywali to slychac dzwięk jak by o rame waliła.. heh.. ale wiem że nic złego sie nie dzieje ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...