nieborak Napisano 24 Maja 2010 Napisano 24 Maja 2010 Witam, chcę kupić nowe siodełko. Na obecnym jeżdżę już czwarty rok (Dangerous Mike Gel), jest bardzo wygodne. Jedynie przy jeździe na nastepny dzień mam uczucie obtarcia-nadwyrężęnia w okolicach pachwiny. A poza tym nic. Już się przetarło z jednej strony nosa, złapało luzy i skorupa się dosyć mocno ugina. Wybieram spośród czterech modeli: 1. Selle Italia SLK Gel Flow 2. Selle Italia Shiver 3. San Marco Ponza Power 4. Fizik Gobi XM Moim typem jest SLK, w San Marco odrzuca mnie trochę ten szeroki nos (w tym co mam też jest dosyć szeroki, może przez to uczucie nadwyrężenia?), a w Gobi kształt i brak wycięcia-wgłębienia w siodełku. Jakie są wasze opinie na ich temat, ktoś na nich jeździ lub jeździł? Może jakieś inne?
Fludi Napisano 24 Maja 2010 Napisano 24 Maja 2010 SLK chyba będzie najlepszym wyborem, mają dziurkę, prostaty nie będzie Ci uciskać Ewentualnie możesz pomyśleć jeszcze nad SLR Selle Italia.
nieborak Napisano 24 Maja 2010 Autor Napisano 24 Maja 2010 Ewentualnie możesz pomyśleć jeszcze nad SLR Selle Italia. W zasadzie maksymalnie chciałbym wydać do ok 350 zł, chociaż wole jak najtaniej. Wagowo do 250 g. Nikt nie ma, nie jeździł na tych siodełkach?
nieborak Napisano 9 Sierpnia 2010 Autor Napisano 9 Sierpnia 2010 Więc wybrałem SLK. Czekałem miesiąc ale było warto. Pierwsze wrażenie - deska. Ale już po kilkudziesięciu kilometrach idealnie się dopasowało. Jest mega wygodne.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.