Skocz do zawartości

[rower] poszukiwania fulla

Thor1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. W najbliższym  czasie  mam  zamiar  zakupić  fulla w  cenie  ok. 5000 zł.  Wpadł  mi  w  oko  taki  oto  Bulls    http://www.bulls.de/...rhead-3-fs.html                Co  o  nim  sądzicie ,  wart  zakupu   ?  Kosztuje  ok. 5300 zł.

Napisano

Do czego chcesz ten rower kupić? Ogólnie Bulls to dobre rowery i można na nich wygrywać światowe imprezy (patrz tegoroczny Cape Epic). Jeśli ma być to rower do ścigania poszukałbym czegoś innego. Moim zdaniem Horst z damperem bez platrofmy nie będzie zbyt dobry. Do turystyki powinien być lepszy zwłaszcza ze skokiem 120 mm. Dla mnie będzie podobny do Cube z testu.

Napisano

Będę używał jedynie do turystyki , trochę górek , trochę asfaltu. Żadnych zawodów , żadnego ścigania. Może mi ktoś wytłumaczyć co to jest właściwie ta platforma w damperze i jak to działa ?

Napisano

Fachowo jest to chyba tłumienie wolnej kompresji. Impulsy od pedałowania mają teoretycznie niską częstotliwość, a te od nierówności wysoką. Z platformą zawieszenie ma się nie uginać przy pedałowaniu, a przy tym amortyzować. W praktyce platforma usztywnia zawieszenie zarówno na pedałowanie jak i wyboje. Może mniej usztywnia na pedałowanie, ale nie jest to prosto jednoznacznie stwierdzić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...