Skocz do zawartości

[Rogi]Lekkie do 80PLN

safian

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Cześć,

Szukam krótkich rogów do swojego roweru, nie ukrywam, że dość istotna jest tu masa, lecz myślę, że do 80PLN można znaleźć coś ładnego o przyzwoitej masie.

Te modele wpadły mi w oko:

Smica

PRO

Ritchey WCS

Może ktoś posiada któreś z w/w rogów, lub ma inną, ciekawą propozycję?

Pozdrawiam, Safian :wallbash:

Napisano

też się przyłącze do tematu. A te boplight'y i smica to nie praktycznie to samo bo chyba gdzieś czytałem że to są odpowiedniki??

• Mod Team
Napisano

Teoretycznie to to samo ale co nie spotkam rogów smica to są lżejsze te 2/3g. Moje smica ważyły dokładnie 58g, boplighty 61...

Wolałbym Smice tym bardziej, że są kolorki do wybrania białe/czarne/srebrne/czerwone :wallbash:

• Mod Team
Napisano

a Do rogów Smica dają korki? Bo stad może się brać różnica w masie (i w cenie wynosząca 99 groszy :wallbash:) o ile to faktycznie podobne produkty.

Ja i tak brałbym czarne, więc możliwość wybrania kolorów to tam wsio :P

Napisano

Teoretycznie to to samo ale co nie spotkam rogów smica to są lżejsze te 2/3g. Moje smica ważyły dokładnie 58g, boplighty 61...

Wolałbym Smice tym bardziej, że są kolorki do wybrania białe/czarne/srebrne/czerwone :P

I niebieskie :wallbash:

Jedna z pierwszych par w polsce powinna u mnie niedlugo zagoscic.

• Mod Team
Napisano

Do swoich Smica miałem w komplecie 2 rodzaje korków ścięte ( wtedy ważyły 61g - tyle co boplight z prostymi ) i proste ( deklarowane 58g ). I jak widać na aukcji dalej masz 2 komplety :wallbash:

Napisano

miałem smice, boplighty, pro, obecnie accenty airplane w wersji długiej.

co do jakości to jeden grzyb: anoda wycierała sie i wyciera tak samo na wszystkich :) na jednych anoda na śrubkach zeszła szybciej z innych schodzi wolniej, może to wynikać po prostu z długości okresu eksploatacji. rogi zmieniałem bo się obijały i wycierały, nie kosztowały majątku więc zmieniłem je w sumie trzy razy; ostatnie accenty kupiłem bo wg mnie nawet ze skośnymi korkami rogi tego typu na mój gust ciut za krótkie. accenty są dłuższe same w sobie a po założeniu skośnych korków z pro zrobiły się już takie jak trzeba co do długości.

Napisano

Smica, boplight i pro to praktycznie ten sam wyrób... Sam mam boplighty ale ich nie ważyłem... Weź te które uznasz za najbardziej pasujące do roweru bo 2g różnicy chyba Cię nie zbawi... Swoją drogą Boplighty Wax'a przed zabiegiem lightowania ważyły 59 więc różnicy nie ma...

• 11 miesięcy temu...
Napisano

Mam takie nietypowe pytanie: w których z tych rogów ściera się napis? :) do wyboru są: smica, pro, wcs sl, boplight, mighty i inne o takim kształcie. Chodzi o to, że chciałbym takie rogi, czarne, ale bez żadnych napisów :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...