Biedron1 Napisano 23 Maja 2010 Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 Witam, dzisiaj sobie zjeżdżałem górek i po pewnym czasie zauważyłem że jak jadę na przerzutce 2x4-7 lub 3x307 to łańcuch na jednym zębie nie nachodzi na zębatke tylko po chwili na niego w wskakuje wydającym przy tym dźwięk zmienianej przerzutki i szarpniecie. Takie coś nie zdarza sie przy każdym obrocie łańcucha tylko co kilka sekund. Przerzutka Shimano Altus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 23 Maja 2010 Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 A ogniwa są luźne ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biedron1 Napisano 23 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 nie są Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 23 Maja 2010 Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 No to je rozruszaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biedron1 Napisano 23 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 Jestem trochę bardzo zielony w tej tematyce. Więc jak to zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Welniak Napisano 23 Maja 2010 Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 Łańcuch ściągnąć. Następnie do oleju i po kolei każde ogniwo pozginać, aż będzie luźne. Wyregulować przerzutkę. Nie pisze się zembatka tylko zębatka. Nie masz zembów tylko zęby. Po następne. Jak znam życie to w swoim rowerze masz przynajmniej kilka komponentów marki Shimano, więc nie rozumiem jak można poprawnie nie napisać tej nazwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 23 Maja 2010 Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 Jeśli nie umiesz ściągnąć łańcucha , to wystarczy na rowerze na każdy sworzeń kropla oleju i rozruszać, tak żeby wszystkie łatwo się zginały. http://www.pascal.pl/na_rower.php?ind=wiadomosci&state=2&id=217 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biedron1 Napisano 24 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 dobra dzienks już zrobione, jeden był zapieczony że..., ale kropla oleju i dał sie rozruszać. Sry za błędy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.