kubik1996 Napisano 23 Maja 2010 Napisano 23 Maja 2010 Chciałbym się dowiedzieć jak ten amortyzator sie spisuje?Czy jest on dosyć mięki?Może jakiś inny mi doradzicie?
Michal2325 Napisano 24 Maja 2010 Napisano 24 Maja 2010 Jak dla mnie jest wporządku. Przy moich 60 kg jest dosyć miękki, napisz ile ważysz i ile masz kasy na to i do czego ma służyć.
intruz Napisano 24 Maja 2010 Napisano 24 Maja 2010 Mam ten sam amortyzator w swoim rowerku. Jak dla mnie był on za twardy. Dopiero kiedy wyjąłem z niego jedną ze sprężyn stał się dokładnie taki jaki oczekuję. A dodam, że kiedy pracował na obydwóch to ważyłem około 93 kg więc powinien być w sam raz a mimo tego nie był. Teraz na jednej i mojej wadze 84 kg czasem dobija, ale wyłapuje wszystkie nierówności. Tak pozatym to chciałem jeszcze dodać że należy o niego naprawdę dbać (czystość), ponieważ uszczelki przeciwpyłowe dane przez producenta g**no dają. Jeśli nie będziesz o niego dbał to zamieni się niemal w sztywny widelec.
Michal2325 Napisano 24 Maja 2010 Napisano 24 Maja 2010 Ja traktuje go brunoxem raz na jakiś czas i jest wporządku.
borscik2 Napisano 12 Czerwca 2010 Napisano 12 Czerwca 2010 Ja go mam ważę 55 kg i jest dobrze. Rocznik 2010. z blokada i regulacja twardości. Od czasu do czasu smaruje golenie olejem. Ogólnie jestem zadowolony z jego pracy. W przyszłosci planuje zwiększyc skok co o tym myślicie
afly Napisano 12 Czerwca 2010 Napisano 12 Czerwca 2010 .... W przyszłosci planuje zwiększyc skok co o tym myślicie Bardzo ryzykowny według mnie pomysł, osobiście nie zrobiłbym nigdy czegoś takiego, szkoda zdrowia.
Mod Team bogus Napisano 12 Czerwca 2010 Mod Team Napisano 12 Czerwca 2010 Jeśli dobrze pamiętam budowę XCM'a to koszt zwiększenia skoku byłby większy od ceny nowego amortyzatora. Poza tym jest to ryzykowny i moim zdaniem bezsensowny zabieg.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.