Skocz do zawartości

[Amortyzator]Sr Suntour XCM-charakterystyka pracy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam ten sam amortyzator w swoim rowerku. Jak dla mnie był on za twardy. Dopiero kiedy wyjąłem z niego jedną ze sprężyn stał się dokładnie taki jaki oczekuję. A dodam, że kiedy pracował na obydwóch to ważyłem około 93 kg więc powinien być w sam raz a mimo tego nie był. Teraz na jednej i mojej wadze 84 kg czasem dobija, ale wyłapuje wszystkie nierówności. Tak pozatym to chciałem jeszcze dodać że należy o niego naprawdę dbać (czystość), ponieważ uszczelki przeciwpyłowe dane przez producenta g**no dają. Jeśli nie będziesz o niego dbał to zamieni się niemal w sztywny widelec.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Ja go mam ważę 55 kg i jest dobrze. Rocznik 2010. z blokada i regulacja twardości. Od czasu do czasu smaruje golenie olejem. Ogólnie jestem zadowolony z jego pracy. W przyszłosci planuje zwiększyc skok co o tym myślicie

Napisano

.... W przyszłosci planuje zwiększyc skok co o tym myślicie

Bardzo ryzykowny według mnie pomysł, osobiście nie zrobiłbym nigdy czegoś takiego, szkoda zdrowia.

• Mod Team
Napisano

Jeśli dobrze pamiętam budowę XCM'a to koszt zwiększenia skoku byłby większy od ceny nowego amortyzatora.

Poza tym jest to ryzykowny i moim zdaniem bezsensowny zabieg.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...