Tomek77 Napisano 23 Maja 2010 Napisano 23 Maja 2010 Witam wszystkich serdecznie! Chciałbym kupić rower tzw. górski dla siebie. Mam na to 2000zł rower musi być nowy ze sklepu (kupno na fakturę vat). Zakładam nowy temat, bo mam sprecyzowane wymagania. Moje wymagania: Rama 17-18" na 178cm wzrostu - żeby była w miarę lekka Tarczówki hydrauliczne - koniecznie, nie muszą być jakieś super, ale zawsze tarcze (brak kosztów związanych ze zmianą kół). Przerzutki raczej Shimano Dobra marka Znalazłem kilka ciekawych dla mnie rowerów i przedstawiam je poniżej. Może macie jeszcze jakieś inne propozycje? Tylko proszę o nie pisanie "dozbieraj jeszcze 200zł", bo mój budżet to max 2000zł i koniec. Pozdrawiam! Felt q620 Merida Merida 2 GT AUTHOR
dudimks Napisano 23 Maja 2010 Napisano 23 Maja 2010 rowery które wymieniłeś są bardzo podobne, ja zaproponuje Ci Scotta Aspect 45 http://www.scott.pl/product.php?id_cat=235&id_prod=1294 cena to 2090zł ale jak się potargujesz to w sklepie stacjonarnym na bank to 90zł zbiją. Dlaczego Scott? Bo z tych wszystkich rowerów najlepiej prezentuje się wizualnie (przynajmniej według mnie) i ma amortyzator Suntour XCR który jest lepszy od XCM'ów i RST'ków zainstalowanych w tamtych roweruch.
theoodor Napisano 23 Maja 2010 Napisano 23 Maja 2010 Zastanowił bym się jeszcze dwa razy co do rozmiaru ramy, ponieważ przy Twoim wzroście bardziej odpowienia byłaby rama minimum 19 cali a najlepiej chyba 20', z tym że najlepiej byłoby sie przymierzyć, bo ten proponowany przez Ciebie rozmiar to prawie taki dziewczęcy . Chyba ze przymierzasz się do jazdy wyczynowej to sorry zwracam honor. Jestem jeszcze ciekaw jakie zastosowanie planujes dla tego roweru, czy ma być to rower cywilny na wycieczki i do codziennej jazdy, czy może częstą jazdę po górach. W tym pierwszym wypadku tarcza to absolutnie zbędny wydatek moim zdaniem.
drag Napisano 23 Maja 2010 Napisano 23 Maja 2010 Kross A4 albo A6 - najlepsza opcja Kupujac Scotta placisz za fajny wyglad i prestiz a dostajesz duzo slabszy osprzet niz w Krossie. Osprzet pomiedzy A6 a tym Scottem to niebo a ziema.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.