Setezer Napisano 23 Maja 2010 Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 Kilka tygodni temu wymyśliłem całkiem fajną rozrywkę dla znudzonych bezcelowym zasuwaniem po mieście. Pomysł jest pewnie stary jak świat, ale nigdy o tym nie słyszałem. Jest to genialne w swojej prostocie dlatego pewnie tylko skompromituję się o tym pisząc, bo każdy to zna i już dawno mu się to znudziło. Sprawa jest prosta - jedziemy na pętle jakiejś linii autobusowej i startujemy razem z autobusem danego numeru. Jedziemy DOKŁADNIE jego trasą i staramy się wygrać. Czyż to nie wspaniała zabawa? Oczywiście najlepiej wybrać linię jak najbardziej zakręconą, by nie jechać ciągle ładną dwupasmówką, a z masą zakrętów, skrzyżowań, skrętów w boczne uliczki i jak największą ilością korków. Wtedy łatwo jest wygrać, ale tu nawet nie chodzi o walkę z autobusem bezpośrednio, a z czasem. Fajną alternatywą jest jazda ZA autobusem, nie wyprzedzanie go na przystankach - wtedy b.łatwo jest zostać daleko w tyle. Inaczej to też jazda na złamanie karku na przystanek docelowy autobusu przy użyciu wszystkich znanych skrótów. Taki rajd na orientację. Najtrudniej zawsze wygrać z tramwajami. Jeżeli macie inne "zabawy" to piszcie, oczywiście nic nie zastąpi klasycznego wbijania się na czerwonym w środek pędzących samochodów i skidowaniu biorąc zakręty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 23 Maja 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 Napisz to na forum kierowców autobusów i poczekaj na reakcje ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 23 Maja 2010 Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 a bilecik jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konik Napisano 23 Maja 2010 Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 Ciężko jest przegrać z autobusem. U mnie w mieście to byłoby chyba niemożliwe, raz z kumplem to sprawdzaliśmy, ja byłem na miejscu po ~15 minutach, bus się toczył prawie dwa razy tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 23 Maja 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 Jak dla mnie jazda w miejskim smrodzie mało interesująca. A i niebiescy przyjaciele też pewnie by mieli zabawę nie wspomnę o kolegach z autobusów miejskich.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.