Skocz do zawartości

[odzież] Jak się ubrać na rower?

Paul3x

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem tutaj nowym użytkownikiem, więc na wstępie witam wszystkich. Mój dylemat to ubranie na rower, a dokładniej chodzi mi o to, żeby nie ubierać się typowo jak kolarz czy zawodowy rowerzysta. Mam termoaktywne koszulki, spodnie, tylko, że pod ubranie. Mam też ochraniacze i rękawiczki. Chciałbym zacząć jeździć na rowerze (po to kupiłem Gianta za 1500zł), może poradzicie coś w tym temacie?

Ubranie na rower to właśnie obcisłe spodenki i koszulka. :thumbsup: Nie wiem czemu boisz się, że będziesz wyglądać jak zawodowiec. :icon_wink:

Jeżeli po prostu nie chcesz obciślaków to możesz kupować luźne ubrania np. szorty z wkładką, luźna koszulkę (tu np. komplet rogelli z mikesport.pl) albo bokserki z wkładką i na to zwykłe spodnie a na zimniejsze dni kurtkę/softshell i luźne spodnie.

Ubrania bardziej "cywilne" robi firma endura. Ich ubrania są drogie, ale warte swojej ceny.

http://www.endura.pl/Dept.aspx?dept_id=1

Dzięki, z tej endury, to całkiem niezłe ubranka, ale nie na moją kieszeń. Proszę nie sugerować się ceną roweru, kupiłem go na raty, bo wolę mieć pewny i markowy rower niż badziewie z marketu.

Od siebie zaproponuję jeszcze Decathlon. Ciuchy (nie tylko rowerowe) jakościowo są ok, a przy okazji można trafić na niezłe okazje - przykładowo niedawno za 15zł kupiłem koszulkę przecenioną ze 140zł, także bardzo fajna sprawa. Rzeczy niezwiązanych z rowerami też mam trochę i jestem w stu procentach zadowolony.

• Mod Team

Ja tam proponuje markę Rogelli. nie jet ona jakoś strasznie tania, ale jest t jedna z tańszych marek, a ma bardzo dobre produkty pod względem jakości. Maja tam rożne spodenki i koszulki :-)

Potwierdzam, ja jestem zadowolony. Kupuje najczęściej w http://www.mikesport.pl/

Są tańsi od oficjalnego dystrybutora.

też mogę polecić markę Rogelli także od mikesport.pl - świetny sklep ze świetną obsługą

używał ktoś z Was może ubrań firmy 4F? wydają się być całkiem sensowne, a nawet są tańsze od Rogelli

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...