Skocz do zawartości

[Sztyca 30.9] - bez offesetu, jaka?

xoar

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

okazuje się, że dobrze by mi zrobiło przesunięcie siodełka te kilka centrymetrów do przodu, mam sztycę z offsetem, jakiś carbonowy Specialized, całkiem fajny, ale ma offset, potrzebuję sztycę bez offsetu 30.9, do ok. 300-350 PLN, wiem, że jest KCNC, ale może coś jeszcze sensownego? Thomson, czy coś?

czekam na propozycje ;)

Aha, preferowany karbon, jak się nie da to alu, ale rama jest karbonowa, więc by pasowało ;) i długość 330+, raczej 350 i więcej, ale 330 też ok :)

Napisano

Thomson mastepiece 30.9, rozne dlugosci i 2 kolory, czarny i srebrny.

Jesli chodzi o karbon to pierwsza mysl to sztyca Luxtech'a na zamowienie + moze lodeczka z thomsona.

Napisano

ok, zrobiłem mały research:

Thomson Masterpiece 30.9/350mm

Thomson Elite 30.9/367mm

KCNC Ti Pro Lite 30.9/350 lub 400mm

coś jeszcze? Masterpiece jest rzeczywiście masterpiece ;)

wiem, że jest jakaś polska firma, ktoś do Gianta ją użył, karbonowa chyba była, coś z "x"-em w nazwie.

pozdrawiam

za długo pisałem posta i odpowiedź przyszła w trakcie - czy XtC oznacza praca do późna a w nocy rower? ;)

Napisano

witaj

mam sztyce KCNC Ti Pro Lite 30.9/350, jestem bardzo zadowolony, mam ją od grudnia, zrobiłem około 2 tyś km, mało nie ważę a nic złego sie nie dzieje. świetne wykonanie niska waga, no i Bikestacją można negocjowac cenę ;), polecam

pzdr

Napisano

nie, nie, to był LuXtech :icon_wink:

Luxtech - 125g - 350 PLN

Masterpiece - 180g - 500+ PLN

KCNC - 152g/178g (dla 400mm) - 335 PLN

Luxtech kusi :thumbsup: ale czy ktoś na tym jeździł dłużej?

a, i ważę 73kg, czy coś w okolicach

Napisano

Taa, ja lubię takie piękny efekt placebo dotyczący rurek, jak u jednego kolegi powyżej :icon_wink:

Ile ważysz tak wg ?

Masterpiece na luzie zmieścisz się w ~400 zł :) Ew. potem jak chcesz dalej karbonowa łódka ;)

Napisano

no dobrze, jeśli ktoś mi powie dodatkowo gdzie mogę znaleźć w miarę tanio Thomsona M-P, to kupię, jak nie, to pewnie KCNC z BS.

Pozdrawiam

M

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...