supergdynia Napisano 22 Maja 2010 Napisano 22 Maja 2010 witam poszukuje kogos kto by tanio mogl mi pomoc w naprawie blokady skoku w mojej Rebie. Problem polega na tym , że jak klikam blokade przy kierze , to amor nie blokuje sie , i dalej poplock nie oddaje linki(przez to ze niebieskie koleczko-remote nie ciagnie jej odpowiednio) Wg mnie jest to spowodowane albo złym przykręceniem niebieskiego remota(10min roboty slyszalem),lub też cos moze byc nie tak z sprezynka w tlumiku co jest odpowiedzialna za poplock. Ale stawiam na to pierwsze ponieważ ewidentnie widać ze koleczko powinno byc troszke bardziej obrócone...Wnioskuje po tym , jak to wygląda w innych rebach. Szukam osoby najlepiej z Gdyni lub 3 miasta
supergdynia Napisano 28 Lipca 2010 Autor Napisano 28 Lipca 2010 edit:amortyzator sie blokuje lecz remote nie oddaje linki przy czym CZASAMI ciezej go odblokowac niz zablokowac...Jednego dnia działa a drugiego nie .
arroyo Napisano 28 Lipca 2010 Napisano 28 Lipca 2010 Może być tak, że pancerz nie leży równo (np opiera się na mocowaniu przy manetce/blokadzie zamiast wewnątrz nich) lub rozwarstwiła się linka i blokuje się wewnątrz pancerza. Polecam odkręcić linkę, sprawdzić czy nie ma oporów, naciągnąć i zakręcić. Gdyby to była wina sprężyny wewnątrz amortyzatora to ten wcale by się nie blokował. Tu jest trochę o tym: http://all-mountain.pl/zdjecia/g25/index.html
supergdynia Napisano 28 Lipca 2010 Autor Napisano 28 Lipca 2010 Sprawdzałem to sam jak i w 2 serwisach i to nie wina pancerza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.