gad Napisano 22 Maja 2010 Napisano 22 Maja 2010 Czy da się rozkręcić takie pedały w celu ich przesmarowania ? ?
Szmit Napisano 22 Maja 2010 Napisano 22 Maja 2010 Musisz zdjąć ten plastikowy kapsel i odkręcać śruby np. kluczem rurowym. Z tym że żeby się do niego dostać to wypadałoby zdjąć to czarne co jest naokoło (nie znam fachowej nazwy).
Fludi Napisano 22 Maja 2010 Napisano 22 Maja 2010 Jakimś śrubokrętem musisz podważyć i wyrzucić ten kapsel tak jak pisał Szmit, a dalej zależnie od tego co będzie takim kluczem.
gregory6 Napisano 22 Maja 2010 Napisano 22 Maja 2010 -na początek odkręć czarna platforme(4 śrubki)-dzięki temu będzie ci sie milej i łatwiej pracować -sciagnij czarny dekielek podważając go czymś ostrym np śrubokretem albo papryczką chili. -pod dekielkiem nakretka a pod nia podkladka-odkręć kontrując kluczem po drugiej stronie.Odkrecajac pamietaj ze wszystko śmiga na łożyskach kulkowych po obu stronach osi pedalstwa. jak odkręcisz zapewne wysypią sie kulki.uważaj żeby ich nie pogubić czyt.najlepiej rób to nad lekturą ulubionej gazety, której fotografie jednocześnie nie będą rozpraszać twojej uwagi -wyciągnij oś wyciągaczem osi, wyczyść wszystko wyczyściwaczem, nasmaruj nasmarowidłem i heja z powrotem. Powodzenia:)
Szmit Napisano 23 Maja 2010 Napisano 23 Maja 2010 Chyba nic ważnego . Jak odkręcisz te nakrętki to możesz ośkę wyjąć palcami.
gad Napisano 23 Maja 2010 Autor Napisano 23 Maja 2010 Rozkreciłem, wyczyściłem i nasmarowałem pedał, ale on jakoś dziwnie pracuje. Tak jakby się gdzieś przycierał, dodam że rozkręcałem i skręcałem go trzy razy, aby sprawdzić czy wszystko jest prawidłowo poskładane.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.