kobe720 Napisano 22 Maja 2010 Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Witam, chciałbym zakupić nowy rower i potrzebuję pomocy ponieważ im dużej przeglądam forum i informacje tym mam większe wątpliwości co wybrać. Rowerem chciałbym głównie dojeżdżać do pracy 18km w jedną stronę po asfaltowej drodze i bardzo ważne dla mnie jest to abym wkładał w pedałowanie jak najmniej sił z tego co wyczytałem to opony powinny być najlepiej rozmiaru 28 i szerokość 1,6. Około 20% przejechanych km chciałbym przeznaczyć na wypady rekreacyjne za miasto po powiedzmy polnych drogach, żadnego skakania nie będzie ;] Mam 186cm wzrostu i prawie 90kg wagi myślę, że idealny rozmiar ramy dla mnie to 21. Podajcie jaki mam wybór bo na razie to z kołami 28 i szer. 1,6 wydziałem tylko UNIBIKE VIPER za 1700zł czyli troszkę za dużo. Jest postęp wiem, że mam szukać modeli typu Cross. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitof Napisano 22 Maja 2010 Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Witaj, tak koła 28'' i węższe opony to zdecydowanie cross W tej cenie jak zwykle polecę Rometa RX500. Tutaj mozesz sobie o nim poczytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kobe720 Napisano 22 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Dobra chyba mam na razie faworyta. Myślę, że i tak skok jakościowy w porównaniu do mojego 10-letniego górala będzie niebotyczny więc może trochę zaoszczędzę. Dla mnie rowerek wygląda ok, osprzęt też raczej w porządku. Co o nim myślicie? Spełni moje amatorskie oczekiwania? A i teraz ważna rzecz rama 21 czy 23 (wzrost 186cm waga 90kg)????? Unibike CROSSFIRE 1299zł - http://www.allegro.pl/item1042954089_unibike_crossfire_man_w_wa_darmowa_wysylka_gratis.html PS: Najlepiej bym kupił Unibike Viper ale na allegro jest tylko rocznik 2010 i cena zaporowa 1699zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 22 Maja 2010 Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Zgodzę się z "Pitof" i polecę Rometa RX500. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.