maciekb Napisano 22 Maja 2010 Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Witam Obserwuje allegro od jakiegoś czasu. Coraz to nowe rowery wpadają na moją listę obserwowanych aukcji. Obecnie przyglądam się TAKIEJ SZOSIE. Nie jest to najmłodsza konstrukcja. Sprzedający pisał mi że to shimano 105 pochodzi z roku 2000. Nie znam się na częsciach, o przebieg roweru nie ma co pytać bo koleś jak widać jest jakimś dealerem sprowadzającym rowery z zaranicy, powiedzcie czy po 10 latach 'normalnej' jazdy, napęd będzie mocno nadwyrężony? cena raczej nie pójdzie za wysoko w górę, kilka dni temu dużo nowszy cannondale CAAD 4 na ultegrze poszedł za 1400 zł. Co lepsze, 10 letnia 105 czy na przykład pięcioletnia sora? Kasy mam nie dużo ponad 1000 zł więc raczej nie będe mógł w najbliższym czasie części wymieniać. pozdrawiam, Maciek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 22 Maja 2010 Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 w szosie się niebardzo zużywają części, więc spokojnie. 3 blaty z przodu to tak się patrzy na to, że albo jesteś amator turysta albo masz alpy pod blokiem (stromo w sensie).ale tym się nie stresuj. generalnie uwielbiam szosowe i torowe cannony, ale ten jest super bo lakier nie wytarty ani klocki ani obręcze ani zęby. za tą warto.porządny rower z powiewem oldskulu (nawet nie chodzi o antyczność osprzętu tylko o mostek fajkę). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madek Napisano 22 Maja 2010 Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 To jest rama z lat 90', ale osprzęt faktycznie wygląda na nowszy. Napęd wydaje sie w dobrym stanie, ale ciezko to dokladnie ocenic po zdjeciach. Moim zdaniem jeśli stan jest faktycznie tak dobry to warto, solidna rama i napęd to podstawa, a tutaj nie ma sie do czego przyczepić pod tym względem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekb Napisano 22 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 No to tak właśnie myślałem, rama mi się podoba bo nie wiem czemu ale jakoś te nowe ramy slopingowe mi nie pasują do roweru szosowego a mostek myślałem żeby wymienić jak zostanie troche kasy, myślicie że to aluminium? wygląda na jakiś zwykły, tym bardziej że koleś w opisie nic o nim nie napisał. A co do trzech blatów z przodu to dla mnie jako dla początkującego który czasem jeździ do babci w góry na rowerze to całkiem fajna opcja. Tak sobie myśle że na co dzień miałbym najmniejszą tarczę odkręconą i zablokowaną "jedynkę", a zakładałbym ją na wypady w góry. Da się to bez problemu odkręcać? Bo widzę tam imbusy ale to chyba do środkowego blatu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corratec Napisano 23 Maja 2010 Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 ciekawe jak rower wygląda bez oblewania go wodą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekb Napisano 23 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 właśnie nie wiem po co ludzie te rowery oblewają wodą przed zrobieniem zdjęcia... TEN GIANT wg mnie zdecydowanie lepiej prezentowałby się 'na sucho'... No ale cóż, mam zamiar policytować cannona to się przekonamy jak wygląda bez wody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drezyna Napisano 23 Maja 2010 Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 właśnie nie wiem po co ludzie te rowery oblewają wodą przed zrobieniem zdjęcia... pic na wodę.? oliwka dla niemowląt dłużej działa.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekb Napisano 23 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 Dobra, wylicytowałem tego cannona za 945 zł, za kilka dni zobaczę jak wygląda w realu Myślę że za taką kasę to zakup niezły. W piątek licytowałem Authora na kilkunastoletnim osprzęcie RSX, poszedł za 910 zł, uznałem że za dużo i odpuściłem bo obserwowałem już cannondale'a. Ciekawe jak mi się bedzie na nim śmigać. Do tej pory jeździłem na 10 letnim góralu jeszcze z komunii, shimano sis mieszane z jakimiś noname'ami. Rok temu kupiłem do niego najdłuższą sztyce jaką mieli w sklepie, siodło do góry i jazda Powinienem teraz poczuć różnicę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 24 Maja 2010 Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 z tym odkręcaniem małego blatu to się namęczysz.albo jeździj na trzech, albo go wywal od razu, zapomnij, że był i hartuj charakter na podjazdach.gratuluje zakupu, zazdroszczę ci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekb Napisano 24 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Patrzcie na to: http://www.allegro.pl/item1038776127_wheeler_6100_campagnolo.html. Campa Chorus + klamki Record za 1150 Jakbym miał te 200 zł więcej to bym poczekał i go kupił, chociaż byłem pewny że pójdzie dużo drożej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corratec Napisano 31 Maja 2010 Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Heh.. ludzie to mają głowę sprzedać rower na chrusie i recordzie za 1150zł. A i co do tej wody, to poprosu jak go obleją to nie widać zadrapań lakieru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.