Skocz do zawartości

[v-brake] Avid SD3 vs. Tektro mt-14

rafcik87

Rekomendowane odpowiedzi

Stoję przed dylematem wyboru kompletu hamulców.

Cena obu kompletów jest porównywalna, które z nich będą lepsze ?

Jeżdżę rowerem na co dzień do pracy, czasami zdarza się wyskoczyć na przejażdżkę do lasu.

Chciałbym mieć hamulce przyzwoitej jakości, aby nie zacinały mi się na obręczach tak jak standardowy komplet który mam obecnie.

• 11 miesięcy temu...

Panowie jeszcze jedno pytanie, bo widze kolejna "promocje". czy taki zestaw:

http://www.centrumrowerowe.pl/09603044029/Shimano-ST_M580_Dual_Control_V-brake_3_x_9/Produkt.aspx

bedzie duzo gorszy od manetek xt plus klamki avid fr5? calosc ma wspolpracowac z przerzutkami xt. cena 150zl za DC deore, a 300za skladaka ma odzwierciedlenie w roznicy dzialania czy nie zawracac sobie glowy i brac DC deore?

Witajcie.

Piszę w tym temacie, bo obecnie stoję przed podobnym problemem i zastanawiam się nad kwestią tylnego hamulca u mnie.

Mam Meridę Cross 20v 2009 i w nich zastosowany jest jakiś zwykły metalowy v-brake firmy Radius czy coś takiego. Osobiście jest dla mnie bardzo dobrym hamulcem jednak już szczęki mają wytarte okładziny i jego działanie pozostawia wiele do życzenia.

Czy wymieniając ten hamulec (tylni tylko) na Avid SD3, Tektro czy też Shimano Deore poczuję jakąś znaczną różnicę? Czy warto go w ogóle zmieniać? Osobiście jak dla mnie ten Radius działał bardzo dobrze, ale to pewnie dlatego, że nigdy nie zaznałem lepszych hamulców :) Być może wystarczy, że zakupię jakieś dobre klocki?

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...