rafcik87 Napisano 22 Maja 2010 Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Stoję przed dylematem wyboru kompletu hamulców. Cena obu kompletów jest porównywalna, które z nich będą lepsze ? Jeżdżę rowerem na co dzień do pracy, czasami zdarza się wyskoczyć na przejażdżkę do lasu. Chciałbym mieć hamulce przyzwoitej jakości, aby nie zacinały mi się na obręczach tak jak standardowy komplet który mam obecnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 22 Maja 2010 Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Ja wybrałbym avidy (mam ale sd7 i są super), miałem te tektro i ich sztywność to była porażka...jak plastelina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micha09 Napisano 22 Maja 2010 Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Zdecydowanie avid mam sd5 i jeszcze mnie nie zawiodly. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafcik87 Napisano 22 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Jest jakaś istotna różnica (oprócz cenowej różnicy około 30-40 zł za komplet na dwa koła ?) między Avid SD3 a SD5 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibra Napisano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 czy to mozna nazwac okazja? komplet na 2 kola http://allegro.pl/hamulce-v-brake-avid-single-digit-3-super-cena-i1574594711.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 Normalnie tyle kosztuje hamulec na jedno koło, więc myślę, że tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibra Napisano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 hmm na ich stronie jest ten komplet za 45zl, chyba sie skusze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibra Napisano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Panowie jeszcze jedno pytanie, bo widze kolejna "promocje". czy taki zestaw: http://www.centrumrowerowe.pl/09603044029/Shimano-ST_M580_Dual_Control_V-brake_3_x_9/Produkt.aspx bedzie duzo gorszy od manetek xt plus klamki avid fr5? calosc ma wspolpracowac z przerzutkami xt. cena 150zl za DC deore, a 300za skladaka ma odzwierciedlenie w roznicy dzialania czy nie zawracac sobie glowy i brac DC deore? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzio1234 Napisano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Witajcie. Piszę w tym temacie, bo obecnie stoję przed podobnym problemem i zastanawiam się nad kwestią tylnego hamulca u mnie. Mam Meridę Cross 20v 2009 i w nich zastosowany jest jakiś zwykły metalowy v-brake firmy Radius czy coś takiego. Osobiście jest dla mnie bardzo dobrym hamulcem jednak już szczęki mają wytarte okładziny i jego działanie pozostawia wiele do życzenia. Czy wymieniając ten hamulec (tylni tylko) na Avid SD3, Tektro czy też Shimano Deore poczuję jakąś znaczną różnicę? Czy warto go w ogóle zmieniać? Osobiście jak dla mnie ten Radius działał bardzo dobrze, ale to pewnie dlatego, że nigdy nie zaznałem lepszych hamulców Być może wystarczy, że zakupię jakieś dobre klocki? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.