Globciu Napisano 21 Maja 2010 Napisano 21 Maja 2010 Witam Przeczytałem na forum parę tematów związanych z doborem siodełka i na każdym mowa była o indywidualnym dopasowaniu do własnych czterech literek. Nie ma sensu zakłada nowego posty w stylu „ jakie dobre siodełko dla mnie”, w związku, z czym mam do Was koleżanki i koledzy pytanko a zarazem prośbę troszkę z innej beczki. Czy znacie, bądź jesteście w stanie wskazać w Warszawie (bądź okolicach) jakiś sklep, w którym personel fachowo doradzi, jakie siodełko było by najbardziej optymalne. Mówimy oczywiście o jakiś tam podstawowych parametrach (waga, wzrost itp, itd.), które są w stanie znacznie zmniejszyć pole poszukiwań, bądź wyszczególnić kilka prawdopodobnie najbardziej pasujących. Niedawno zakupiłem z żoną (przyszłą) dwie Meridy Matts 5-V i 50 km na seryjnych siodełkach to jest maksymalny dystans wycieczki bez względu na to czy jedzie się tylko po mieście czy po lesie. (zresztą ścieżki rowerowe w Warszawie często są w gorszym stanie niż leśne ścieżki ). Niestety, jeśli chciałbym testować wszystkie siodełka, które mi się „spodobają” na Allegro na zasadzie prób i błędów to musiał bym się liczyć prawdopodobnie z podwójnym wydatkiem a tego raczej chciałbym uniknąć
Rulez Napisano 25 Maja 2010 Napisano 25 Maja 2010 Zapytaj w Airbike http://www.airbike.pl/1/3/Adresy-sklep%C3%B3w-AIRBIKE
KML Napisano 27 Maja 2010 Napisano 27 Maja 2010 Ja miałem podobny problem, dzisiaj zakupiłem 2 żelowe siodełka Authora, dla Kobitki i dla mnie, były męskie i damskie. Mam nadzieję że z tyłkami będzie spokój A siodła kupowałem w Konstancinie , jadąc od Wawy sklep po prawej przed torami.
Globciu Napisano 27 Maja 2010 Autor Napisano 27 Maja 2010 Na razie celuje w siodła SELLE ROYAL z niższej półki. Jak dobiorę sobie odpowiedni kształt to najwyżej rozejrzę się za siodłami z wyższej półki. Szkoda tylko ze Wawie jest tak mało sklepów w których można uzyskać "fachową" poradę. Dzięki
Konr4d Napisano 27 Maja 2010 Napisano 27 Maja 2010 Jeśli zainteresują Cię siodła Velo to zapraszam do naszego sklepu w Jabłonnie (droga na nowy dwór maz.) Postaram się Ci doradzić najlepiej jak potrafię siodełka możesz obejrzeć na naszej stronie http://rowertak.pl/cat-pol-1214553905-Siodla-Siodelka.html
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.